Så spelar man Frustration Rummy

Så spelar man Frustration Rummy


Frustration rummy är en smart variant på den populära kortspelet kallas rummy. Även om mycket liknande spel regelbundet rummy, eftersom de flesta av pjäsen kretsar kring spelarna plockar ett kort från en kortlek, spela ett set och kassering, är Frustration rummy kallas så eftersom spelarna bara kan lägga ner kort efter en serie kontrakt som måste följas noggrant. Frustration rummy kan spelas med en vanlig kortlek och med upp till fyra spelare.

Instruktioner

1 Förbered kortlek för frustration rummy: däck bör endast innehålla ess, numrerade kort två till 10, knektar, damer och kungar för alla fyra färgerna.

2 Enas om och lista de kontrakt som måste följas av spelare medan du spelar Frustration rummy. En spelare vinner spelet genom att uppnå dessa kontrakt för. Till exempel kan de första kontrakts spelarna måste uppnå är två böcker av tre, såsom om tre fyror och tre kungar på en gång. Nästa, spelare kan ha för att uppnå en bok med tre och drivs av fyra, då en körning av sju, och så vidare.

3 Blanda däcket noggrant och hantera kort till alla spelare. För två-player spel, hantera 10 kort till varje spelare; för spel med flera spelare, ta sju kort till varje spelare. Placera resten av däcket nedåt i mitten av alla spelare, vrid det översta kortet vänd uppåt och placera den bredvid resten av däck.

4 Plocka upp ett kort från däck eller skräphögen, och kasta ett kort till högen. Play startar alltid med återförsäljaren och fortsätter till vänster. Om du kan uppnå ett avtal eller en uppsättning, lägg ner innan kasta din nästa kort. Du kan vänta på en uppsättning om du försöker att uppnå ett avtal, och du kan uppnå ett avtal genom att spela ut en annan spelares kort.

5 Fortsätt spela tills en spelare förlorar alla korten i sin hand, antingen genom att spela ett set eller genom kassefasen av sin tur. Vid denna punkt blir en ny spelare återförsäljare korten blandas och nya händer delas ut. Spelet fortsätter på detta sätt tills en spelare uppnår varje kontrakt och spelet slutar.