Topp 10 musikaler genom tiderna

Topp 10 musikaler genom tiderna

Introduktion

Om du var tvungen att välja de 10 bästa musikalerna någonsin, vad skulle de vara? Den musikaliska genre har alltid varit enormt framgångsrik, både på scenen och framför kameran. Musikaler är fantastisk underhållning för barn och familjer, men de kan också vara ett kraftfullt fordon för sociala och / eller kulturella meddelanden. När skjuts till stansen, våra topp 10 musikaler genom tiderna är ...

Sjunger i regnet

Singing in the rain är mest känd för låten utförs av Gene Kelly som han dansar runt en lyktstolpe, sjunga i regnet. Det är lättsam komedi följer livet av tre stumfilms aktörer som känner trycket att göra övergången från stumfilm till "talkies." Kelly, skådespelare, co-regissör och koreograf i den här filmen, spelade tillsammans med Donald O'Connor och Debbie Reynolds att skapa en av MGM: s mest populära musikaler någonsin. Med nästan alla texter skrivna av Arthur Freed (MGM producent) och hela poängen består av Nacio Herb Brown (en av hans medarbetare på MGM), Singing in the rain var alltid på väg till framgång.

Fett

Fett var först en stor musikalisk träff på skärmen, starring John Travolta och Olivia Newton-John och sedan fortsatte att underhålla massorna både i West End och på Broadway, där det lyckades överleva med en jättestor 3,388 föreställningar. Fett berättar älskvärda historien om 10 high school vänner som försöker finna sin väg genom skolan och första älskar så gott de kan. Historien är löst baserad på den tidigare musikaliska, West Side Story, och det centrala temat, som lyckas hålla publiken mesmorised från början till slut, är kärlek. Den musikaliska poäng är så populär att även i dag, är låtarna som används av ett brett spektrum av DJs i Storbritannien clubbing scenen som ett säkert sätt att få publiken på fötterna och dansa hela natten.

A Chorus Line

"Jag hoppas att jag får det" är en låt som någon med en enorm dröm att uppfylla kan relatera till och det är en av de mest kända tal från A Chorus Line att stanna kvar i mångas hjärtan. Det perfekta exemplet på en ensemble musikalisk, A Chorus Line är ett av de mest visuellt fascinerande musikaler att titta på, tack vare sin Busby Berkeley inställning till koreografi som fokuserar på manipulation av unisont, kanon och motiv utveckling. Den musikaliska följer livet för en grupp av artister audition för en topp Broadway show och spelar på de ökade känslor som de alla går igenom samtidigt på väg till potentiella framgång och inre lycka som bara kan hittas under kraftfull stråle av scenbelysningen.

katter

West End version av Andrew Lloyd Webbers Cats var så populär att den körde på Londons West End i 21 år. En av de mest ihågkomna föreställningar är att Elaine Paige, i rollen som Grizabella, utför ett av musik hitlåtar, "Memory". Även om partitur är fortfarande mycket populärt, två av de mest fascinerande aspekterna av Cats inkludera sin teater make-up och koreografi. Som titeln fattat antyder är i fokus för den musikaliska på en grupp av katter och det samspel som sker mellan dem på någon viss natt i den stora staden. Som sådan, är koreografin kattlika och make-up är otroligt detaljerade.

Billy Elliot

En av de senaste musikaler att ta världen med storm, var Billy Elliot först en enormt populära brittiska film, som i en gruvstad i nordöstra England mot 1984 bakgrund av gruvarbetare Strejker och tacklar några av de förutfattade meningar i regionen och tiderna kring genus, homosexualitet och dans huvudet. Musikalen är snabb, rolig, socialt satiriska och ett utmärkt komplement till den moderna musikgenre. Eftersom filmens inledande framgångar i 2000, har historien haft en underbar teaterkarriär över hela världen och många brittiska skolor nu införliva studiet av denna musikal i sina Drama kursplaner.

Lejonkungen

1999, anpassningen av träffen Disney animerade filmen "The Lion King" debuterade i Londons West End: s Lyceum Theatre efter åtnjuter en två år körning på Broadway. Det är särskilt känt för sin fantastiska och imponerande användning av dockteater. Några av dockor och masker som används i produktionen för att effektivt fånga rörelse stilar hos djuren representerade är över två meter hög eller förlängas i slutet av polerna över fem meter. Iscensättningen konceptet är också otroligt smart i att en enkel blå duk kan användas för att representera svält upplevt, till exempel. Det finns inget bättre musikaliskt än The Lion King för kreativitet och för att få barn att verkligen låta fantasin flyga.

oliver

Både skärmen och scenproduktioner av musikalen Oliver var stora hits. Världen är osannolikt att glömma den skrämmande prestanda Oliver Reed som Bill Sikes i filmversionen, men den underbara musikaliska poäng, skriven av Lionel Bart, är en av de främsta skälen till denna musikaliska fortfarande så populär. "Food Glorious Food" är en av de mest förtrollande öppningsnummer till alla musikaliska, tar publiken från talande inre av en kall, kärlekslös barnhem i de vilda fantasi sina hungriga invånare i ett ögonblick. Om du inte är hungrig innan du höra låten, kommer du definitivt vill ha något att äta i slutet.

Kabare

Liza Minnelli är den centrala kvinnogestalt mest förknippas med titelrollen i Sally Bowles, en amerikansk konstnär som bor i Berlin och utför i den underjordiska nattklubben, vackert kallas Kit Kat Club, tack vare sin insats i 1972 filmversionen av Cabaret, riktade av Bob Fosse. Men är skönheten i den musikaliska Cabaret att den särskilda koreografiska stil Bob Fosse (hatten, det vände i fot, de inverterade knän och kontrakterade torso) lever vidare. Oavsett om du tittar på filmen, se showen på Broadway eller på Londons West End, kommer koreografin andas samma Fosse KRAFT varenda gång.

West Side Story

Den moderna versionen av Shakespeares "Romeo och Julia" på många sätt, är West Side Story en av de mest berömda musikaler genom tiderna, både på skärmen och på scenen, tack vare dess underbara partitur av Leonard Bernstein och dess verkligt dramatisk choreographic stil, utvecklad av Jerome Robbins. Poängen är intensiv och koreografin är fysiskt krävande, som perfekt matchar den tuffa, våldsamma natur handlingen om två New York gäng alltid kämpar för att få kontroll över gatorna i staden. Med en dramatisk död scen i slutet av musikalen, bär berättelsen ett stort meddelande om behovet av tolerans och acceptans av de olika för oss.

Ljudet av musik

Den mest underbara musikal om familjevärderingar någonsin, är Sound of Music inte bara en kort kommentar om de svårigheter världen står inför med den successiva utbyggnaden av den tyska armén på väg mot andra världskriget. Det är också en enkel kärlekshistoria som omfattar religiösa kärlek, familj kärlek och romantisk kärlek på en gång. Julie Andrews var stjärnan i filmen versionen 1965 och den enormt framgångsrika poäng skriven av den mycket populära duon Rodgers och Hammerstein. Om ljudet av lilla Gertie frågar sin far varför Fraulein Maria var tvungen att lämna inte få dig att gråta, ingenting!