Hur man tar bort fläckar i en PDF-fil

Hur man tar bort fläckar i en PDF-fil


Portable Document Format (PDF) filer kan öppnas och visas på vilken dator som helst med en PDF-visning program som Adobe Reader. Källan till en PDF-fil kan vara ett dokument skannas eller någon fil från ett program som möjliggör utskrift. Beroende på tillståndet hos ett pappersdokument, liksom kvaliteten på skannern eller allt-i-ett skrivare som används, kan PDF-versionen har fläckar på den. Med rätt programvara, kan du enkelt ta bort fläckar i en PDF-fil.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera en PDF redigeringsprogram på datorn. Vissa, såsom Adobe Acrobat svit av program, är ganska dyra. Det finns freeware program tillgängliga som kan göra vissa ändringar i PDF-filer. Ett sådant program, PDFill, används i de steg som följer (se Resurser).

2 Öppna PDFill "PDF Editor" delen av PDFill nedladdning. Klicka på menyn "Arkiv" och välj "Öppna ny PDF Project." Detta kommer att lansera en separat "Välj PDF-fil" fönstret. Använd "Leta i" rullgardinsmenyn för att komma åt mappen där PDF-filen du vill redigera finns. Klicka en gång på PDF-filen och en gång på knappen "Öppna".

3 Klicka på "Infoga" -menyn och välj "Whiteout" alternativet. Markören ändras till ett plustecken. Klicka en gång på en yta av PDF-dokumentet som innehåller en smutsfläck som du vill ta bort och dra markören till en lämplig storlek samtidigt som du håller ner musknappen. En ruta som liknar en textruta visas och en "Egenskaper" fönster kommer att lansera. Använd funktionerna i "Properties" rutan för att redigera "Whiteout" rutan och klicka på "OK". "Whiteout" färgegenskaper är inställd på vitt, men de kan justeras för att passa PDF bakgrunden. "Whiteout" lådor kan anpassas till olika storlekar för att täcka smeta märken inom PDF-dokument.

4 Klicka på gränsen till rutan för att redigera sin storlek och form. Klicka på en av de små prickar på en kant och medan du håller ned musknappen, drar kanten för att skapa en ny storlek låda. Flytta en "Whiteout" rutan till en annan plats genom att klicka en gång på gränsen och hålla samtidigt som du drar den till en annan del av PDF-filen.

5 Upprepa steg 3 och 4 som krävs för att täcka alla återstående fettfläckar i dokumentet. För att ta bort eller ändra egenskaperna hos de "Whiteout" lådor, klicka en gång på menyn "Redigera" och välj "Välj att redigera." Markören ändras till en hand, och den enskilde "Whiteout" lådor kommer att ha en blå kant när du flyttar markören över dem. Klicka på en "Whiteout" rutan för att justera formen och storleken, som i steg 4. Högerklicka på gränsen att lansera "Egenskaper" fönster för att redigera utseendet på "Whiteout" låda, som i steg 3. Kom ihåg att spara den redigerade PDF-fil med "spara som" alternativ under menyn "File".