Wellpapp specifikationer

Wellpapp specifikationer


Wellpapp fungerar som ett hållbart, lätt och ekonomiskt material används främst för förpackning, tillsammans med okonventionella tillämpningar som sträcker sig från leksaker till reklam skärmar till möbler. En av de billigaste behållarna någonsin utvecklats, wellpapplådor levereras mer än 95 procent av amerikanska produkter, rapporterar den amerikanska Forest & Paper Association.

Historia

Wellpapp dök upp i mitten av 1800-talet som en liner som stelnade hattar. Dess första användning i förpackningar, 1871, under förutsättning att en skyddshöljet för glasflaskor och skorstenar. Ett ark av tyngre vänd vidhäftad till endera sidan av veckat papper blivit den första wellpapplådor.

Identifiering

Wellpapp specifikationer


Varje ark av wellpapp innehåller åtminstone tre skikt av kraftigt papper kallas råvara. Släta skikt på utsidan gör infodring eller linerboard, medan det vågformiga skiktet i mitten skapar korrugerande medium eller fluting. Konventionella tjocklekar sträcker sig från 1 / 32- till 1/4-tums; kombinera två eller tre lådor bildar dubbel- eller trippelvägg kartong.

Styrka

Papper fluting bildar en serie av anslutna bågar som stöder många gånger sin egen vikt - särskilt när valv "slutar ankare för en pappersvänd, agerar som fjädrar eller kuddar för att motstå krossning och påverkan. Med en hög hållfasthet i förhållande till vikten, strukturell styvhet och utmärkt tår, drag- och sprängstyrka, gör wellpapp ett överlägset förpackningsmaterial.