Hur man skapar egna korsstygnsmönster

Hur man skapar egna korsstygnsmönster


Har du problem med att hitta den perfekta räknade korsstygn mönster som passar dina intressen eller personlighet? Om så är fallet, försöka skapa din egen korsstygn mönster som är unikt dig. Om du är konstnärlig, kan du skapa egna mönster för hand. Om Ritningen är inte din sak, kan du köpa ett datorprogram som hjälper dig att skapa din egen unika design. Korsstygn programvara kan du skriva ut mönstret från datorn och kommer också att innehålla färg nyckel och motsvarande tandtråd färger. Hursomhelst, kommer du snart att korsstygn mönster som du kommer att njuta av i många år framöver.

Instruktioner

1 Hitta en bild som du vill göra till ett räknat korsstygnsmönster. Om du är ny på mönster beslutsfattande, välja en enkel bild med endast ett fåtal färger, såsom en blomma.

2 Förstora eller förminska bilden till önskad storlek med hjälp av en kopiator. Storleken på fotokopia är inte nödvändigtvis storleken din korsstygn kommer att vara, men bilden måste vara tillräckligt stor för att göra symboler på rutat papper för att representera olika färger.

3 Rita bilden på rutat papper. Blocken på rutat papper representerar rutorna på din räknade korsstygn tyg. Mest rutat papper är tunn nog att använda för att spåra, men om din rutat papper är för tjock, kan du skissa bilden direkt på papperet.

4 Använd färgpennor för att fylla i din design. Använd från tre till sju färger om detta är din första design.

5 Markera varje block med en symbol som representerar den färg du kommer att sy dit. Senare kommer du att välja tandtråd färger som matchar dina symboler. För räknade korsstygn du inte överföra bilden till korsstygn tyg.

1 Använd korsstygn programvara för mer komplicerade mönster, eller om du helt enkelt inte känner dig bekväm ritning. Hobbyware Modellmästare korsstygn programvara och PC Stitch är två användarvänliga alternativ.

2 Välj en hög kvalitet och fokuserad bild; detta kan vara ett fotografi eller en bild från en tidning, Internet, eller från din egen samling. Din programvara kommer med några bilder också. Om du använder din egen bild, måste du skanna den till datorn. Om detta är första gången designa din egen korsstygn mönster, välja en bild med begränsade färger och med liten eller ingen bakgrund. Bakgrunder kan vara tröttsamt att försöka sy, särskilt om de är suddiga eller upptagen.

3 Importera bilden till programvaran. Om du använder din egen skannat foto eller en bild från Internet, spara den på skrivbordet och följ anvisningarna på programmet för att ladda upp bilden.

4 Välj hur många färger du vill arbeta med. Korsstygn mönster program visar hur designen kommer att se ut med X antal färger. Experimentera här; variera antalet färger tills designen ser fortfarande tilltalande, men inte är alltför komplex. Generellt behöver du inte vill gå över 30 eller 40 olika färger; nybörjare bör börja med tre till sju färger.

5 Ta bort alla områden från fotot som du inte vill inkludera i mönster med hjälp av suddgummi verktygen i programmet. När du är nöjd med din bild genom att följa instruktionerna på vilket program för att slutföra mönstret.