DIY Patio markis Planer

DIY Patio markis Planer


Utomhus livsrum kan öka det totala värdet av ett hus. Genom att investera i en uteplats markis, kan du använda uteplats på flera dagar om året. Planera en markis lock som är lämplig för en viss stadsdel. När du är osäker, köra runt närområdet att se stilar av markiser som används på de flesta hus. Utforma en uteplats markis som ser väl tilltagna att den totala storleken på huset, och använda takmaterial som kompletterar hemmets befintliga tak. Annars kan en uteplats markis förringa hem värde.

Instruktioner

1 Köp eller låna uteplats design böcker och bakgård landskapstidningar. Granska stilar altan markiser på nätet. Gör skisser av särskilda mönster som kan fungera på ett visst hus. Rita den grundläggande formen av takytan och avgöra om det kommer att vara fristående eller fäst vid husets taksparrarna. Kontrollera med lokala myndigheter för att lära sig om nödvändiga byggnormer eller behovet av bygglov.

2 Skissa taket vinklar i detalj. Betrakta en A-ram, platt tak eller höft tak för taksparrarna, till exempel. Använd hemmets tak form för att bestämma en uteplats markis tak som kompletterar den arkitektoniska stilen i huset. Planerar att använda ett mer kreativt tak om bakgården har en pool, till exempel. Använda en mer konservativ tak för en koloniala hem med en liten bakgård.

3 Utforma taktäckning material. Granska många möjligheter innan beslut fattas. Överväga ett tyg markis om huset ligger nära en strand. Planerar att bygga i trä ram för att stödja ett tyg markis beställas från en tillverkare. Skissa markisen med andra val, till exempel en taktäckning av asfalt bältros för att matcha i huset, cedar skakningar eller metallplåt.

4 Planera ramen stödsystemet noggrant. Lägg ut skelettet av uteplats markis luckan genom att skissa taksparrarna på 16-tums centra. Använd stora stödstolpar för att hålla vikten av takstolar eller takbjälkar. Planerar att använda stödpelare som är minst 8 inches square, men överväga att använda kolonner av stål eller betong som ett alternativ.

5 Kontrollera fundamentet som kommer att hålla uteplats markis. Se till att betongen är förstärkt med metall. bygga aldrig en tung markis över ett betongfundament som inte har någon förstärkning, eftersom den extra vikten kommer att spricka i betongen. Tänker installera markis över uteplatsen innan du lägger porslin keramiska plattor eller andra golvmaterial. Installera alla aspekter av markis, inklusive vinkeljärn förstärkning på golvnivå, innan du lägger dekorativa golv till utrymmet.