Hur gör Electric Hissar Arbete?

Hur gör Electric Hissar Arbete?


Hissar gjort skyskrapor möjligt. Ingen vill gå upp mer än 10 berättelser. Med uppfinningen av hissar, blev mycket mer fastigheter finns i några av de viktigaste områdena i världen. Vi tar dem för givet nu, men de första hissar ansågs så farliga och komplicerade att de tilldelades förare.

Historia

Den första elektriska hissen byggdes av Werner von Siemens 1880, trots att Otis och andra hade varit i hissen branschen sedan 1852. Metoden för att säkert stänga hissdörrarna patenterades av JW Meaker 1874.

Fungera

Funktionen av en hiss är vertikal transport av människor och material. Vertikala är den svåraste riktning för att röra sig i så hissar är en enorm arbetsbesparande anordning. De sträcker sig också den praktiska gränsen att människor bekvämt kan flytta in - från de djupaste gruvor till de högsta skyskrapor.

Konstruktion

En hisskorg liknar en järnvägsvagn i det att de båda körs på spår. För hissar spåren är vertikala och det finns fyra av dem - ett för varje kant av bilen. Bilarna förflyttas upp och ner längs skenorna av en uppsättning stålkablar anslutna till toppen och botten av bilen. En stor motor - under styrning av ett omkopplingssystem - drar kablarna som rör sig bilarna upp och ned.

Funktioner

Moderna hissar har funktioner som Otis förmodligen aldrig drömt om. Sensorer längs rälsen stoppa bilar på exakt rätt ställe. Elektriska ögon och närhets återställning dörrar flytta en passagerare. Det finns redundanta säkerhetssystem som spärren hissen på plats om kablarna går sönder.

potential

Även om de flesta hissar flytta sin last vertikalt, finns redan experiment pågår i Japan med horisontella "hissar". I dessa system kan bilar gå från vertikalt till horisontellt spår så en passagerare kan knappa in rumsnumret i en stor byggnad och tas där. I Luxor Hotel i Las Vegas "inclinators" transportera passagerare på en 39-graders vinkel för att passa in i pyramid arkitekturen i byggnaden. Det finns många planer på ritbordet för att flytta alla varor runt om i staden via automatiska transportsystem som är i princip alla riktningar "hissar".