Hur man bygger en stenmur med runda stenar och cement

Hur man bygger en stenmur med runda stenar och cement


De graciösa böjda linjer i en stenmur framkalla en känsla av elegans och romantik som få andra konstruktioner kan matcha. Även om de flesta långvariga stenmurar består främst av stora, flata stenar som stack väl, kan du bygga en stenmur med runda stenar så länge du murbruk ihop dem. Spara pengar på att köpa färdiga murbruk genom att blanda din egen, som du kan skapa genom att blanda tre delar av sand med en del av murarcement, enligt Plymouth Stenbrott, en stenbrytning företag som har varit i branschen sedan 1811.

Instruktioner

1 Bestäm höjd, bredd och längd på din vägg. Försök att begränsa höjden på stenmuren till mindre än 3 fot för att stabilisera väggen och hjälper till att hålla runda stenar från att för mycket press på murbruk som binder dem samman. Som en tumregel, planerar att bygga en vägg som är ungefär hälften så bred som den är lång; till exempel om din vägg kommer att vara 18 inches tall, så borde det vara minst 9 inches bred.

2 Samla runda stenar för din vägg. Leta efter stenar som är åtminstone dubbelt så stor som dina händer knäppta tillsammans. Undvik som är perfekt runda eftersom de är mer benägna att äventyra styrkan i din vägg. Om du samla sten från din egen egendom, kontrollera creek sängar för mjukt rundade, avlånga stenar som bör fungera bra för att stabilisera din vägg.

3 pund metallarmerings inlägg i marken med en hammare för att markera hörn och slut platser för din stenmur. Knyt en sträng till en av stolparna och köra det tätt mellan resten av stolparna för att markera den främre (ansikte) i din stenmur.

4 gräver din sidfot dike längs hela längden av märkningssträngen. Diket bör vara minst 12 inches bredare än basen på din vägg; till exempel om din vägg är 18 inches bred, sedan sidfoten diket bör vara 24 inches bred. Utvidga djupet av diket till frostlinjen för att minimera sprickbildning i din vägg under årlig frysning cykler; Om du är osäker på vad frostlinjen är i ditt område av landet, kontakta din kommun kooperativa förlängning kontor.

5 Fyll sidfoten diket med betong. Nivellera betongen bort ungefär en tum under jordledningen med användning av en två-för-fyra ombord. Låt betongen härda i minst två till tre dagar.

6 Blanda din mortel med vatten i en skottkärra. Lägg tillräckligt med vatten för murbruket för att uppnå en lerartad konsistens. Dab murbruket på betong sidfot i en 1-tums lager. Välj de största, minst runda stenar för bärlagret att ge en stabil ram för resten av din vägg. Tryck på stenarna ordentligt i mortel, placera dem så nära varandra som möjligt.

7 Bygg resten av din stenmur ett lager i taget. Sprid murbruk i små sektioner och montera stenar tillsammans, en spridning av fogarna mellan skikten för att ytterligare förstärka väggen. Vinkel stenarna mot mitten av väggen för att stabilisera den.

8 Scoop ut överflödigt murbruk från mellan de exponerade sten lederna med en tunn bit av skrot virke. Ta bort torkade murbruk smetas från ansikten dina stenar med hjälp av en tråd borste.