Användningsområden för metronidazol hos hundar

Användningsområden för metronidazol hos hundar


Metronidazol, som marknadsförs av Pfizer under varumärket Flagyl, är ett antibiotikum och antibakteriella används för att behandla olika tillstånd hos hundar och andra djur. Även om vilket läkemedel som helst kan ha biverkningar är toxiciteten av metronidazol låg och vanligtvis sker endast med hög dos eller långvarig användning. Skall inte administreras metronidazol till hundar med leversjukdom. Även metronidazol har godkänts av Food and Drug Administration för endast humant bruk, är det vanligt att veterinärer för att behandla sina patienter med denna medicin.

giardiasis

Giardiasis, en infektion i tarmarna, drabbar omkring 10 procent av hundar som helst, med cirka 30 procent av alla hundar upplever det under sin livstid. Protozoer Giardia lamblia är mycket smittsam och transmission är av intag genom mat och vatten, eller möjligen sexuell kontakt. Giardiasis orsakar malabsorption eller oförmåga hundar normalt smälta maten. Symtom på giardiasis inkluderar viktminskning, slöhet, aptitlöshet och slem i avföringen. En veterinär kan diagnostisera sjukdomen genom att testa en avföringsprov. Metronidazol ordineras ofta att döda protozoer.

tandlossning

Periodontal sjukdom är en inflammation i den bärande konstruktionen av tänderna, vilket resulterar i förlust av benmassa. Eftersom det orsakas av bakterier, är metronidazol en av flera läkemedel som används för att behandla tandlossning hos hundar. Även hundar så unga som 6 månader kan påverkas med detta villkor. Leksak raser, med tänder trångt i en liten mun, är särskilt utsatta. Dålig kost och Immunsystemet är också faktorer i tandlossning. Diagnos sker genom radiografi, som upp till 60 procent av sjukdomen förekommer under tandköttskanten.

Inflammatorisk tarmsjukdom

Den exakta orsaken till inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) i hundar är okänd men kan innebära genetik, infektioner och immun nervsystemet. Hundar med detta tillstånd ständigt kräkas om magen och tunntarmen påverkas, och erfarenhet diarré om IBD koncentrerar i tjocktarmen. Hundar anstränga sig för att uträtta sina behov, men producerar endast små mängder av avföring. Veterinärer måste utföra en biopsi för en bestämd IBD diagnos. Behandlingen inkluderar mat försök att eliminera allergiska komponenter från hundens kost. Metronidazol används tillsammans med steroider för att lindra inflammation i IBD.