Hur man bygger en sluttning trädgård

Hur man bygger en sluttning trädgård


Blomma och grönsaksodlingar behöver rik jord, bra solexponering och snabb dränering, och misslyckas i stillastående vatten. De flesta trädgårdsmästare, därför väljer platta, öppna platser för sin trädgårdslandet. Om du inte har några jämna ytor, dock, och äger en gård full av backar och kullar, kan välja en trädgård plats vara hård. Istället för att ge upp, hitta den mildaste lutningen på gården, få tag i material och bygga en sluttning trädgård för dina blommor och grönsaker.

Instruktioner

1 Börja sluttning trädgård i mitten av våren, när marken tinar och värmer, för enklaste grävning. Ställa in trädgård ut i en grov rektangulär form, med hjälp av toppen av lutningen som ett änden av trädgården.

2 Markera hörn av trädgården med pålar. Använd höga insatser på undersidan lutningen och korta insatser för toppen. Vind snöre runt toppen av insatserna på botten av uppsamlingstankar och botten av insatserna på toppen av lutningen att fastställa gränserna för din trädgård. Justera garn tills den mäter nivån i alla riktningar. Denna linje mäter toppen av din stödmur.

3 Dig en 8-tums-djupt dike längs den låga sidan av din trädgård. Detta dike fungerar som sidfot, eller bas, av din stödmur, som kommer att hålla marken i trädgården. Fortsätt med detta dike upp sidorna av din trädgård mot toppen av backen, efter garn för att åstadkomma en rak linje. Gräva diket grundare och grundare när du rör dig mot toppen, för att producera en kortare vägg vid spetsen av sluttningen. I slutet av din vägg, på toppen av kullen, bör bestå av endast ett betongblock.

4 Stack betongblock i diket vid botten och sidor av trädgården. Stagger blocken så att ändarna av blocken i en kurs att falla i mittbiten av blocken under dem. Detta svindlande ger bättre stabilitet. Stack block tills du når garn, och önskad vägghöjd. Sidorna av trädgården - där diket blir grundare - kanske inte ens med varandra eller med garn, men bör närma garn nivå.

5 Fyll trädgården med en blandning av organisk kompost och trädgårds lera för plantering. Lägg 8-8-8, 10-10-10, 12-12-12 eller 13-13-13 granulat gödsel för att öka kost och uppmuntra bättre böka i din nya anläggningar.