Hälsosam kost menyer för en vecka

Hälsosam kost menyer för en vecka

Hälsosam kost menyer för en vecka

Goda kostvanor är annorlunda än snabba viktminskning modefluga kostvanor. Hänge sig åt en hälsosam kost meny för en vecka skapar förutsättningar för att äta hälsosamt för en livstid. Det finns många hälsosamma dietprogram som är utformade för att möta de allmänna kostbehov samt specifika krav. För en frisk och lyckligare liv, överväga att äta en hälsosam kost meny plan för en vecka. Skapa en hälsosam meny för en vecka är enkel att göra och maten kan vara god.

Betydelse

En hälsosam kost är en hörnsten för ett aktivt och längre livslängd. Nyheten är full av information om den amerikanska dieten och dess medföljande risker. Med diabetes, hjärtsjukdomar och fetma på uppgång hos vuxna och barn, är det omöjligt att bortse från att livsmedel bestämmer fysiska välbefinnande. Det har aldrig funnits en brist på snabb viktminskning dieter. Men totalt sett goda kostvanor är om de livsmedel man äter varje dag som en del av den allmänna sjukvården. När man använder supermatar som vägledning för måltid planering, kan resultaten vara förvånansvärt lockande och givande.

typer

Super livsmedel är höga i en mängd olika näringsämnen som har testats och visat sig ge en rad hälsobehov. Två förespråkare av super livsmedel är Dr Steven Pratt och Dr Andrew Weil. Var och en har en annan inställning till hälsosam kost och livsstil, men de livsmedel de rekommenderar i huvudsak är densamma. Dr Pratt hänvisar till "Fabulous 14" av vilka en del omfattar fisk, baljväxter, nötter, frukt, spannmål, grönsaker och drycker. Varje mat ger viktiga näringsämnen som naturligt sätta kroppen i ett tillstånd av fysisk balans. Dr Weil strategi är mer holistisk, men han rekommenderar samma livsmedel. Han förespråkar en medelhavsmeny.

Funktioner

En vecka av sunt äta innehåller en ljust färgad rad livsmedel. Det finns 14 kategorier av supermatar att välja mellan. Några av stjärnorna inkluderar ödmjuka bönor; någon böna kommer att göra. Bönor lägre kolesterol, balans blodsocker, lindra högt blodtryck och minska risken för cancer, bara för att nämna några egenskaper hos böna. Ät mörkt röd, blå eller lila frukt varje dag. Blåbär är rika på antioxidanter, som främjar sunda immunsystem. De förbättrar också vaskulär hälsa och har anti-aging egenskaper. Broccoli (och andra rotfrukter och greener) förtjänar titeln "Super mat." Bland de många näringsmässiga egenskaper, är broccoli en formidabel fiende mot cancer och stärker immunförsvaret. Fullkorn och vild lax hitta en plats på listan. Havre, linfrö och vetegroddar är källor till komplexa kolhydrater, har kolesterolsänkande egenskaper och bidra till att stabilisera blodsockret. Vild lax har omega-3-fettsyror, som inte bara är bra fett, men det behövs fett. Avsaknaden av omega-3-fettsyror i amerikanska dieter är delvis krediteras med ökningen av hjärtsjukdomar och cancer. (För en fullständig lista över super livsmedel, se "Ytterligare resurser" nedan.)

Veckomenyn 1

En veckomeny för Super Foods Rx plan kan innehålla följande måltider: Havregrynsgröt till frukost med frukt och sojamjölk; en morgon mellanmål av färska eller torkade papaya bitar. Lunch kan inkludera en sallad av spenat, romansallad, tomater, mandel och avokado med jungfruolja och balsamvinäger (detta gör ett bra mellanmål som helst) med torkade plommon eller hallon strös på sallad. Vispa eftermiddagen socker begäret med en liten handfull rå mandel, ekologiska grönsaker cocktail och en morot. Middag kommer att tillfredsställa med filé mignon på vissen gröna, sweet potatismos, sallad och organiska sorbet för dessert. För en vecka, äter små måltider och mellanmål, och se till att inkludera ett tvärsnitt av de olika super livsmedel. Äta lax, konserverade långfenad, musslor, sardiner eller sill för att omega-3 fettsyror, tre gånger i veckan. Inkludera soja i form av tofu eller sojamjölk. Den goda nyheten är att det inte är nödvändigt att bli vegetarian att äta hälsosamt.

Vecko Meny 2

I boken "8 veckor till optimal hälsa," Dr Weil rekommenderar olika menyer för varje åtta veckor. Genom att använda samma grundläggande livsmedel som Dr. Pratts Super Rx, föreslår Dr Weil menyer som inkluderar grillad lax kokt i färsk ingefära och vitlök, med broccoli, kryddat med färsk vitlök, extra virgin olivolja och röd paprika. Äta broccoli två gånger under veckan. Lax är en stöttepelare för Dr. Weil, och han erbjuder recept för grillad eller pocherad lax, eller lax tillagas i pergament, som äts en gång under den första veckan. Dr Weil underlättar en till en sund livsstil snarare än bara hälsosamt ätande. Han understryker också hälsoeffekterna av Medelhavet äta. Använd extra jungfruolja och linfröolja för matlagning och salladsdressing. Ät små portioner av nötter såsom mandlar och valnötter och lägga till dem till andra livsmedel. Den viktigaste delen av den första veckan, fast, är precis innan den första dagen. Dr Weil talar om för läsaren att gå igenom skåp och kylskåp och kasta bort alla livsmedel med konserveringsmedel, fleromättade fetter och transfetter, enkla sockerarter och enkla kolhydrater.

överväganden

Med ljud och balanserad frisk-ätande råd som finns tillgängliga, börjar äta livsmedel som kan utvidga och förbättra livet är enklare än någonsin. De flesta livsmedelsaffär bära alla typer av livsmedel och recept är lätt tillgängliga. Till skillnad från faddieter är sunda menyer utformade för en livstid. Förutom allmänna dieter, det finns särskilda kost planer för personer med diabetes, hypoglykemi, vaskulära tillstånd och varje annan krämpa. Det finns mer hopp för hälsan än någonsin.