Hur att dekorera ett litet sovrum med Orange & Blue

Hur att dekorera ett litet sovrum med Orange & Blue


Para ihop orange och blått i ett litet sovrum är en hyllning till det faktum att "motsatser attraherar." Orange och blå är mittemot varandra på färghjulet, vilket innebär att de inte har någon basfärg gemensamt. De gör ett högt konstruktion uttalande som kräver uppmärksamhet till inredningen. Det är viktigt att göra en plan, särskilt när du införa en sådan djärv färgkombination till ett utrymme.

Instruktioner

1 Orange och blått är ofta fläckig i särskilda inredning stilar, såsom samtida, funky och bohemiska mönster. Orange anses vara en varm färg, i samband med vitalitet, energi och spänning. Blå är en kall ton, en färg som väcker känslor av lugn och ro. Även om de har något gemensamt, hittar du att orange och blått är komplement till varandra när du har använt dem i samförstånd. Till exempel måla tre väggarna i ditt sovrum en neutral beige och den fjärde väggen i ljus, naveln orange. Layer en kungsblå Aren över sängen och accent det med orange kuddar. Förankra utrymmet bredvid sängen med en matta med en neutral och blått mönster. Sheer apelsin dragspels persienner kommer att dra utseende tillsammans.

2 Balans orange och blått med ljusa färger. Se till att ditt sovrum har gott om beige och vita toner som inte bara kommer att göra orange och blå kombination pop, men kommer att bidra till att göra rummet känns lugnare. Till exempel, om din sängkläder och draperier är en kombination av orange och blått, neutralisera väggarna med en krämig vit eller mjuka mocka lacken. Om du vill inslag av orange och blå i accenter som lampskärmar, kasta kuddar och mattor område, balansera dem genom att täcka andra ytor i en mjuk, neutral palett.

3 Match intensiteter för de mest tilltalande resultat. Varje färg kommer i en rad nyanser. Blue finns i nyanser som midnattsblå, ljusblå, kungsblå, robins ägg blå och lila-blå. Orange driver också färgomfånget, från rostig apelsin, lax orange, sann naveln orange och persika. Till exempel, om du införa midnattsblå kuddar, se till att strö är också en mörk skugga som rostig orange. Om du njuta av en peachier skugga, koppla ihop den med lika blek blåaktig-violett. Kontinuiteten nyanser gör en inredning mindre visuellt skärande och lätt att koppla in.

4 Minimera andra delar av inredningen. Redigera poster kommer att göra rummet känns större och hindra den från att titta långt och rörigt. Införa bara möblerna du faktiskt använda i utrymmet. En säng och byrå är sannolikt allt du behöver. Utelämna nattduksbordet och ersätta den med en liten hylla fäst på väggen nära sängen. Kistan som du normalt hålla vid foten av din säng kommer sannolikt att passa fint i din garderob. Håll krimskrams minst eftersom de ofta hamnar ser ut röran. Den visuella effekten av orange och blå kombination bör vara i fokus i rummet.