Hur man kompostera Med BiOrb

Hur man kompostera Med BiOrb


Starta en grönsak eller blomsterträdgård kräver rätt utomhus plats, rätt växter och en bra kombination av jord och kompost. Organisk kompost är kommersiellt tillgänglig, genom trädgårdsbutiker och plantskolor, men är också lätt - och billigare - att göra hemma. Bygga en effektiv "gröna" system med en gammal BiOrb akvarium och kök papperslappar.

Instruktioner

1 Sätt ditt BiOrb i ett skyddat område där det inte stör någon. Kompostering innehåller nedbrytning och kan lukta obehagligt i trånga utrymmen. Välj en plats bort från huset som får massor av cirkulation och värme och är borta från alla träkonstruktioner. Om ditt område får en hel del regn, hitta en plats där komposten är skyddad från regn.

2 Fyll din BiOrb 3/4 med kök och varvet papperslappar. Använd löv, gräsklipp, tillbringade sommaren och bladverk, och allt vegetabiliskt från köket. Undvik att använda köttprodukter som de kommer att dra djur. Inkludera äggskal, nötskal, kaffesump och korn. Bra kompost består av en mängd olika ingredienser.

3 Häll vatten i BiOrb att fukta komposten. Vattnet hjälper bakterierna i komposten bryta ner ärendet, så högen bör alltid vara fuktig, men aldrig våt eller soupy. Tillsätt vatten en gång i veckan eller när du märker kompost uttorkning. Dina klipp kommer inte att bryta ner till kompost om de blir torr.

4 Vrid högen en gång om dagen för att få luft till bakterier inuti. Rester kommer inte att bryta ner för att bli kompost om de inte får tillräcklig luftcirkulation. Som komposten bryts ned, bör det bli varmt. Övervaka din BiOrb komposthög; om det vistas sval eller bli blöt från regn, lägga ett lock eller en bit av plywood över den för att höja temperaturen.

5 Lägg till klipp till kompost som lugg krymper, och fortsätta att vrida och vattning. Använd kompost när det uppnår ett enhetligt utseende och känsla av jord.