Hur man gör en tragedi och komedi mask

Hur man gör en tragedi och komedi mask

Hur man gör en tragedi och komedi mask

Genom historien har människor slitna masker för att ta på andra personligheter och berätta historier. Maskerna som vi tänker på som "komedi och tragedi" är faktiskt härstammar från större-än-livet masker slitna mer än två tusen år sedan i den grekiska teatern att låta publiken veta vilken typ av spel de såg. De ursprungliga masker innehöll också modifierade megafoner i munnen så skådespelaren röst förstärktes för avlägsna lyssnare. Masker bärs av "kören" (en grupp av aktörer som berättade för publiken vad som hände) blev ikoniska masker av komedi och tragedi av den moderna teatern.

Gör en bas för en mask med hjälp av ett mänskligt ansikte (eller ballong med en strategiskt placerad affären halvmask). Täcka ansiktet med en dubbel tjocklek av aluminiumfolie och tryck försiktigt för att skulptera alla funktioner. Ta bort folien och skär två hål för näsan och en liten cirkel för munnen. Sätt foliebasen tillbaka på modellen och tillämpa vaselin eller annan giftfri smörjmedel på "ansikte". Om modellen är en ballong och mask, spraya utanför "ansikte" av foliebasen med matlagning spray så folien inte kollapsar.

Blanda en lösning av pasta för papier mache. Använda en del tapetklister (eller mjöl) till tre delar vatten eller använda två delar vitt lim till en del vatten för att göra limmet och riva två-för-fem-tums remsor av tidningen för kroppen. Tillsätt några droppar av vintergröna olja (finns på apotek) för att hålla din lim fräsch. Blöt några remsor av tidningen i limblandningen i ca 15 minuter.

Applicera remsor lätt över basen till dess grundform och funktioner i ansiktet tydligt. Undvik hål utskurna för mun och näsa. Bry dig inte om detaljer --- de kommer efter den grundläggande formen är inställd. Ställ masken åt sidan för att torka över natten och sedan följa de tre första stegen för en andra mask.

När basen är helt torr, konstruera detaljer genom att rulla papper och täcker med remsor och lägg tjocklek på kinderna, hakan eller näsan med formbara "lera" gjort med mache lim och tidningen i en mixer. När du lägger till tjocklek till masken, gör det i lager, så att var och en torr innan du fortsätter till nästa. Gör en mask med en bred, skrattar leende och den andra med nedböjda, öppna munnen som kan vara ett rop av smärta. Låt båda torka helt innan du avslutar.

Efter maskerna är torra, ta bort aluminiumfolie baser och kasta. Skär bort öppningarna insidan av läpparna, två näsborrar längst ner på varje näsa och ögon på varje mask (göra smala "squinty" nedskärningar på glad mask och öppna, hängande nedskärningar på den sorgliga masken) med en vass mattkniv. Skära runt varje yta, efter käklinjen upp runt framför där öronen bör vara till toppen av huvudet. klipp rakt över pannan vid hårfästet så att håret av någon bär det skulle visa över toppen av masken. Täcka hela ytan med ett tunt lager av mache "lera" och låt torka. Sand den torkade ytan för att göra det smidigt och ta bort ojämnheter, sedan måla med en färg för en traditionell mask eller använda dekorationer av andra etniska traditioner för unika komedi och tragedi masker.

Saker du behöver

Tapetklister, vit pasta eller mjöl Vatten Smörjmedel Tidning Aluminiumfolie Grunt (bakning) pan Matt kniv eller tapet cutter Hink Mixer eller matberedare Frivillig: Affären halvmask och människohuvud stora ballong (alternativ till mänskliga huvudet) Bomull eller muslin remsor Gips gjutna material (alternativ till papier mache)