Hur man gör hemmagjord bergsklättring utrustning

Hur man gör hemmagjord bergsklättring utrustning


Bergsklättring ger en spännande dag utomhus, och kan behandla klättrare till några fantastiska vyer; om inte hanteras korrekt, men kan bergsklättring visa sig vara en fritidsaktivitet. Varje gång du klättrar, är det viktigt att ha en säker säkerhetssele för att säkerställa att om du glider du kommer att kunna stoppa ditt fall med hjälp av säkerhetslinan. En enkel metod för att skapa en sele när du inte har en med dig är att binda din egen schweiziska säte sele av flätade rep.

Instruktioner

1 Håll mittpunkten av repet mot höften på bromssidan.

2 Wrap varje ände av repet runt dig i motsatta riktningar så att de två lösa ändarna möts i mitten av midjan.

3 Linda den lösa änden som kommer från broms höft runt den andra lösa änden två gånger.

4 passera varje lösa änden genom benen och stoppa ändarna mellan repet lindade runt midjan och din kropp. Den lösa änden som lindas runt din vänstra höft kommer att passera genom benen med höger ben och säker i närheten av höger höft, medan den ände som lindas runt din högra höft kommer att passera genom och säkra på vänster höft.

5 Tie vardera lösa änden runt midjan rep med en halvslag genom looping ändarna runt och mellan midjan rep och kroppen en andra gång, efter det första passet, sedan föra den lösa änden genom öglan skapas så att ändarna hänger ner framåt.

6 Linda den lösa änden på icke-bromssidan runt till bromssidan och knyt de lösa ändarna med en knut precis framför din broms höft.

7 Knyt varje lösa änden runt den del av linan virad runt midjan med ett halvslag.

8 Fäst en karbinhake i selen genom klippning av karbinhake över båda delarna av rep som korsar framsidan av midjan.