Vad är det läkemedel Torbutrol Används i Dogs?

Vad är det läkemedel Torbutrol Används i Dogs?


Torbutrol är ett varumärke för butophanol tartrat, som är ett narkotiskt smärtstillande som också hjälper till att lindra hosta hos hundar. Det är också används för att lindra biverkningar av kemoterapi hos katter. Andra varumärkena butophanol är Stadol, Torbugesic-SA och Torbugesic. Torbutrol görs av Wyeth djurhälsa och finns i olika piller storlekar eller injicerbara former.

hosta

Torbutrol används ofta för behandling av kennelhosta eller kroniska torr hosta hos hundar.

Fungera

Hundar som kroniskt hosta behöver en paus från hosta för att kroppen att självläka. Torbutrol kan ge hundens kropp som behövs paus.

Lugnande

Injicerbar Torbutrol används som ett smärtstillande medel och gör också en hund dåsig. Dr. Dawn Ruben noterar att Torbutrol inte fungerar så länge som andra smärtstillande medel såsom morfin.

Dosering

Wyeth Animal Health rekommenderar en dos av 0,55 milligram per kilogram av hundens vikt. Följ din veterinär rekommendation för hur ofta för att ge drogen till din hund.

Varning

Torbutrol bör inte ges till gravida hundar, hundar med skallskador eller problem i nervsystemet. Ge inte den mänskliga formuleringen Stadol, eftersom det är alltför stark för en hund.