Hur att härda tyg

Hur att härda tyg


Människor värderar vanligen tyg för sin mjukhet, plushness eller silkig kvalitet mot sin hud. Dessa egenskaper är inte lika värdefulla under vissa hantverksprojekt. Till exempel, om du gör tyg smycken eller skapa skärmar med tyg, behöver du tyg du kan lägga kroppen till, eller kan ordna att hålla en viss form. Ett av de enklaste sätten att härda tyg är att spraya tyget med en kommersiellt gjort tyg förstyvning. Ett annat alternativ är att göra din egen tyg härdare.

Instruktioner

socker Härdare

1 Mät en mängd vatten som reflekterar den mängd tyg förstyvning du vill göra. För ett litet projekt, är en kopp vatten gott; för ett större projekt en liter vatten vanligen tillräcklig. Häll vattnet i en kastrull.

2 Placera grytan på spisen på låg värme. Lägga till potten en mängd socker lika med den mängd vatten.

3 Höj värmen på spisen till hög och placera locket på grytan. Låt de två ingredienserna för att nå en koka och låt den svalna. Sänk tyget du vill att hårdna i vätskan och sedan ordna i önskad form. Du kan också först ordna tyget i sin önskade form, doppa en pensel i vätskan, och måla på härdaren.

Lim-Baserat förstyvning

1 Häll grundläggande vit hantverk lim i en stor behållare. Bestäm hur mycket tyg förstyvning du behöver göra, och mäta upp hälften så mycket lim. Små projekt behöver någonstans från 1/4 kopp till 1/2 kopp lim; större projekt behöver ungefär en kopp lim.

2 Tillsätt en motsvarande mängd kallt vatten till behållaren.

3 Blanda de två ingredienserna kraftigt tills du har en utspädd vit pasta. Doppa en pensel i ämnet att tillämpa denna hemgjord härdare på tyg.