Hur Wire Dubbla 4 ohm subwoofers till en 2 Ohm Amp

Hur Wire Dubbla 4 ohm subwoofers till en 2 Ohm Amp


Kör två fyra-ohm subwoofers i en konfiguration som ger en två-ohms belastning på förstärkaren är en smart och vanligt sätt att ansluta subwoofers. Genom att köra förstärkaren på två ohm, du ökar effekten av förstärkaren utan att betala några extra pengar. En två-ohms belastning syftar på det sätt subs är kopplade i förhållande till förstärkaren eftersom det finns flera olika sätt för att koppla dem. Innan genomföra detta projekt, måste du se till att din förstärkare är stabil vid två ohm. Inte alla förstärkare är; och om din är inte, kan du enkelt förstöra förstärkaren genom ledningar det här sättet.

Instruktioner

1 Anslut den positiva högtalarkabeln till den positiva kanalingång på förstärkaren. Kör att kabeln till den positiva ingången på vänstra under. Från denna anslutningspunkt, skarva en annan tråd på under positiva terminal där du bara fäst kabeln från förstärkaren. Kör denna andra kabeln till den positiva terminalen på höger sub.

2 Upprepa ovanstående steg, men med den negativa kabeln. Kör negativa högtalarkabeln från den negativa ingången högtalare på förstärkaren till den negativa högtalaringången på den vänstra under. Anslut en annan tråd på denna punkt som du gjorde med den positiva högtalarkabel och anslut den till den negativa högtalaruttagen på rätt sub.

3 Kontrollera att alla anslutningar är säkra och att inga lösa högtalarledningen lämnas ut, vilket kan orsaka en kortslutning i systemet. Vrid stereo på att slutföra processen och se till att allt fungerar korrekt. Båda talarna bör vara samma volym och att släppa ut samma ljudkvalitet.