Hur man skär 60 grader på en Bordssåg

Hur man skär 60 grader på en Bordssåg


En tabell såg är i huvudsak en cirkelsåg monterad på botten av en metallbordsskiva. Sågen roterar på en axel, så att du kan klippa varierande grad. Till exempel kan du klippa en 60-graders mitra skär tvärs över en styrelse genom att vrida sågen på sin axel. Även om processen kommer att variera något på ett visst bord såg, i de flesta fall, är processen för inställning av sågen för en 60-graders snitt relativt enkelt och intuitivt.

Instruktioner

1 Koppla ditt bord såg från sin eluttaget.

2 Lyft mittpluggen insatsen ur tabellen. Pluggen insatsen vilar i ett urtag i toppen av tabellen. Du kan enkelt hitta det eftersom det vilar runt bladet.

3 Leta reda på inställningsratten på framsidan av bordet basen och lossa spärren som håller ratten vrids. I vissa fall kommer den justeringsvredet fästet på sidan av bordet bas. I båda fallen kommer du att se en serie siffror som anges i grader, som i grader av en radie.

4 Vrid ratten åt vänster eller höger tills du når 60 grader.

5 Placera en vinkelsökare mot bladet och bordet för att bekräfta inställningsratten är korrekt. Om så inte är fallet justera tills vinkelsökare visar 60 grader. Dra låset.

6 Placera träskiva mot klyvsågningsstaketet monterad på bordsskivan. Anslut sågen i, slå på och passerar styrelsen genom bladet att klippa det.