Hur man tar bort Black Water Fläckar från Wood

Hur man tar bort Black Water Fläckar från Wood


Vatten kan utlösa förödelse på trä genom att lämna fula svarta fläckar på ytan. Att helt enkelt placera ett glas fyllt med en kall vätska på träytan under en längre tid kan skapa mörka fläckar som är svåra att avlägsna. En mörk fläck som orsakas av vatten innebär vanligtvis fukten har gjort sin väg genom skogen avslut och dränkts in i träet själv. Även om svarta fläckar kvar från fukt hindrar inte träet från att vara funktionell, kommer det att orsaka objektet ska visas gamla och talande.

Instruktioner

1 Fyll en mikrovågssäker burk med en pint vatten och 2 till 4 tsk oxalsyra. Oxalsyra är också känd som trä blekmedel och finns på centra hem förbättring.

2 Placera burken i mikrovågsugnen och värme på hög i 30-sekunders intervall tills blandningen är varm. Denna blandning måste stanna varm under rengöringsprocessen. Värma innehållet i mikron när det blir kallt.

3 Doppa en pensel i blandningen och tillämpa blekmedel till hela området. Borsta blandningen på träet i riktning mot träfibrerna. Om du använder blekmedel för att bara de svarta vattenfläckar, kommer området att ha en ojämn färg. Låt blandningen stå på träet i 10 till 20 minuter.

4 Undersök det svarta vattnet fläcken. Borsta mer blandning på plats om det är fortfarande synliga och låt det sitta i ytterligare 10 till 20 minuter.

5 Blanda 1 qt. kallt vatten med 1 msk ammoniak. Fukta en vit duk i blandningen och tvätta oxalsyra off träet med trasa. Ammoniakblandningen kommer att neutralisera den oxalsyra och stoppa blekningsprocessen.

6 Skölj trä ren med en fuktig trasa med kallt vatten. Torka av överskott av vätska från träet med en handduk. Låt träet torka i minst 24 timmar.