Avståndet till plantera Laurel Hedges

Avståndet till plantera Laurel Hedges


Lagrar växa i en mängd olika former, texturer, höjder och bredder. Dessa evergreens kan formas och beskäras i täta häckar med bladverk som varar året runt. Från lågväxande buskar till höga träd, varje typ av lagerblad har sin egen maximal spridning, eller bredd som en växt når på förfallodagen. Vid plantering lagrar i ditt landskap, bestämma mängden avstånd varje prov behov baserat på arten maximala spridning.

engelskt Laurels

Den engelska lagerblad (Prunus laurocerasus) växer upp till 20 fot lång och sprider sig från 6 till 10 fot bred. Engelska lagrar har glänsande, mörkgröna blad och producera aromatiska vita blommor på våren, följt av lila-svart bär. De växer i en mängd olika sorter, inklusive "Otto Luken" körsbär lagerblad (P. laurocerasus "Otto Luke"), som växer till 4 fot hög med en 4- till 8-fot bred spridning. Den har mörkt gröna blad och producerar vita blommor på stigande vippor. Den "Zabel" körsbär lagerblad (P. laurocerasus "Zabeliana") växer också till 4 fot lång och sprider upp till 8 fot bred. Det har smal, glänsande bladverk och ger svarta bär. Alla är härdiga i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 6 till 8 och föredrar fuktig, berikad, väldränerad jord och sol till halvskugga.

Kalmias

Vissa lagrar tillhör Kalmia släktet. Dessa inkluderar berget lagerblad (K. latifolia), som växer till 15 fot hög med en 3- till 5-fot bred spridning. Det är hardy i USDA zoner 7 till 9 och frodas i fuktig, sur jord och sol till halvskugga. Denna vintergröna tål torra platser och torka. Den blommar med kluster av vita, rosa och ros blommor på våren och har röd-brun bark. Fåren lagerblad (K. angustifolia var. Caroliniana) växer till 3 feet tall med en lika stor spridning. Detta långsamt växande vintergröna har blågröna, whorled blad och blommor med kluster av rosa och lila blommor i början av sommaren. Den växer bra i sol till halvskugga och sur, väldränerad, fuktig jord. Får lager buskar är härdiga i zon 5 till 8.

Cherry Laurels

Körsbärs lagrar tillhör Prunus släktet. De omfattar Portugal lagerblad (P. lusitonica), som växer upp till 20 fot hög med en 10- till 12-fot bred spridning. Denna vintergröna har glänsande mörkt bladverk och ger långa racemes av doftande vita blommor på sommaren, följt av lila bär. Det är hardy i USDA zoner 7 till 9 och föredrar sol till halvskugga och fuktig, väldränerad jord. Carolina körsbär lagerblad (P. caroliniana) växer från 20 till 40 fot lång och sprider sig från 15 till 20 fot bred. Det har glansig vintergröna blad och blommar med aromatiska vita blommor i slutet av vintern. Carolina cherry laurel växer bra i sol till halvskugga och fuktig, väldränerad jord och är härdig i zon 7 till 10.

andra Laurels

Den alexandrinska eller skaldens lager (Danae racemosa) växer långsamt till 3 feet tall med en lika stor spridning. Denna broadleaved vintergröna har glänsande, avsmalnande bladverk och ger ljusa orange-röda bär på hösten. Alexandria lagerblad är hardy i USDA zoner 7b till 10 och växer bäst i delvis till full skugga och bördig, väldränerad, fuktig jord. Viken eller söta lager (Lauris noblis) växer till 12 fot lång och sprider sig till 10 fot bred. Det har seg, doftande vintergröna blad och producerar glansiga svarta frukter. Bay lagrar växer bra i sol till halvskugga och fuktig jord. De är härdiga i zoner 8 till 10.