Grön design: Ett annat sätt att återvinna

Grön design: Ett annat sätt att återvinna

Introduktion

Grön design kom till prominens i 1987 med bildandet av O2-gruppen, en internationell sammanslutning som börjat ta itu med problemet med förorening av design. Från detta ögonblick, andra tankeströmningar började växa fram som ekologiska urbanism, grönt mode och miljöbyggande. För närvarande är sådana tendenser återspeglas också i enskilda projekt som är enkel och billig men mycket kreativa.

sänggavlar

När det gäller utsmyckning av sovrum, är den centrala funktionen alltid sängen. Cutting Edge designers har kommit med nya vändningar för att få roligt och miljövänlig konstruktion till sänggavlar. Sådana ovanliga skapelser involverar gamla dörrar, fönsterkarmar, fönsterluckor och gummi. Dessa föremål och material är inredda och målade i klara färger för att ge rummet en avslappnad atmosfär. De med snickeri färdigheter kan också omvandla sänggavlar till ytterligare förvaringsutrymmen.

tabeller

Tabeller kan ge ett rum en hel del identitet beroende på material och färger som används. En trä frukt låda, en gammal kontorsarkivskåp eller en antik resväska är några av de mer vågade föremål som kan tas i bruk som tabeller. Det finns också möjlighet att bygga ett litet bord av trä eller plastpallar som används i fabriker.

Lagring

Det är inte nödvändigt att spendera pengar på lagring utrustning när du kan få alla kreativa och använda saker som normalt hamnar i papperskorgen. Till exempel kan vinflaskor, syltburkar och konservburkar alla användas för att lagra små föremål som pennor eller bomullspinne. De kan fastna på väggen i ditt kök, badrum, garage eller förråd. Andra objekt som kan ges en ny chans inkluderar korkar, brutna koppar och livsmedels rivjärn. Allt du behöver göra är att rengöra dem och sedan täcka dem med lite akrylfärg.

Skrivbord och lådor

Ju mer äventyrliga av er kommer att kunna skapa skrivbord och lådor av föremål såsom färgade plastbackar. Du kan också återanvända delar av andra tabeller för att bygga hyllor. Några av de märkligaste föremål som skall användas av designers att bygga skrivbord och lådor inkluderar återvunna böcker, väskor och även vingen på ett flygplan.

hyllor

Pallar visar återigen sin mångsidighet när de används som väggmonterad hyllor. Styrkan av trä kan betyda tunga föremål som cyklar kan även hängas från dem. De kan också användas som bokhyllor, lagringsenheter i köket och områden till platser fotografier eller konstverk. Genom att återvinna träpallar kommer du också att ge rummet en rustik kvalitet.

stolar

Stolar är en av de gynnade möbler av designers som vill använda återvunnet material. Spanske designern Montaya Hoyos används återvunnen aluminium för att göra en solstol, medan brittiska designern Richard Liddle används unrecyclable plaster för att bilda sin slående "RD4" stol. Den Uhuru Company utformad en bänk med användning överblivna bitar av trä som hålls samman av en cykel däck. En av de mest innovativa design är "Inuku" fåtölj, tillverkad av plastpåsar som tar ungefär 150 år att brytas. För amerikansk designer Emily Pilloton natur visade sig vara en stor inspirationskälla som hon skapat en stol baserad på ett fågelbo. Hon använde kastas tyg och bamburam att göra konstruktionen.

Vaser och krukor

En stor del av tiden, våra trädgårdar blir dumpnings skäl för saker som reservdäck, tegel och träbitar. I stället för att kasta dessa objekt bort de kan omvandlas till krukor. På samma sätt, kan glas- och plastflaskor att omvandlas till vaser.

lampor

Böcker, kaffefilter, plastmuggar och kloten är bara några av de objekt som kan omvandlas till vackra lampor. Paris baserade designern Gilles Eichenbaum omvandlar elektriska apparater och kökstillbehör till handgjorda lampor. Medan artister Skript och Zek har kommit upp med en stor användning för de miljontals aerosolburkar som kastas varje år, det vill säga att omvandla dem till lamporna genom att skära av botten och placera elektriska ledningar inuti.

Användningsområden för klädnypor

Klädnypor redan har en enkel och okomplicerad användning, nämligen att hänga kläder till tvätt linjer. Detta kan dock lite objekt även användas för att göra krukor, lampskärmar och klädhängare. Du kan också skapa vackra skärmar för dina fotografier eller dina barns teckningar med hjälp av pinnar med ett snöre. Holländsk konstkollektiv "Vi gör Mattor" har även skapat enorma konceptuella konstverk med pinnar.