Hur man blir en bättre softball hitter

Hur man blir en bättre softball hitter


Utslagning, vare sig i slow-pitch eller snabb-pitch softball kräver samma nyckel fundamenta. Den enda skillnaden i dessa två typer av softball är tidpunkten för bollen. Precis som med någon sport, hjälper praxis att göra någon bli bättre på en specifik uppgift. Öva din slå med olika övningar med eller utan en fladdermus i handen. Att vara en bättre softball hitter betyder inte nödvändigtvis att slå ytterligare, men strategiskt slå bollen så att du kan få på bas.

Instruktioner

1 Kom ihåg dina fundamenta. Böj knäna, ta ett litet steg med din främre fot, svänga den bakre foten, ta hela din kroppsvikt bakom bollen, hålla koll på bollen och sträcker armarna över hem plattan. Om du gör ett misstag med din sving eller har plockat upp en dålig vana, bli av med det innan du blir alltför bekväm med det.

2 Stå i en smet ask och upprepa dessa rörelser utan en fladdermus. Upprepa sedan dessa rörelser med ett slagträ. Öva dessa rörelser innan varje övning för att få kroppen används till dem.

3 Öva din sving. Ställ upp på tee och placera en softball ovanpå det. Se till tee är inom strejken zonen. Swing på bollen på tee som du skulle när en boll är satts till dig. Du vill försöka träffa mitten av softball vid sväng på tee. Om du slår någon del av tee eller saknas bollen helt göra justeringar.

4 Practice svänga rakt på bollen. Om du slår softball och det poppar upp, är du förmodligen för mycket på hälarna eller bakåtlutad för mycket som gör bollen gå uppåt. Centrera själv och hålla din vikt centrerad när svänga genom bollen.

5 Swing med hela din kropp. Majoriteten av kraften bakom din sving bör komma från dina ben och inte dina armar.

6 Häng upp ett nät eller till och med en gammal säng blad. Stand bat längd bort från barriären när vi möter det. Ta en gunga som du skulle när smeten ask. Om du träffar barriären alls, är din sving för bred och det måste rättas till. Axlarna måste komma runt innan armbågarna blir upplåst.

7 Vet tidpunkten för bollen. Om du spelar långsam-pitch, är nyckeln att patienten. Om du kommer runt för fort, kommer du träffar bara foul bollar och pop-ups. Om du spelar snabb stigning, måste du ha en snabb reaktionstid. Inte reagera tillräckligt snabbt kommer att leda till saknas bollen.

8 Har någon tonhöjd till dig eller gå till burar för att öva din sving. Ju mer du tränar, desto bättre blir du.