Hur Cut erat glas

Hur Cut erat glas


Texturerat glas sträcker sig från draperi glas av Tiffany i målat glas lampskärmar och fönster för extra djup, till en mängd andra strukturer som hamras, krusade, räfflad och granit. Dessa strukturer skiljer sig mycket i den skicklighet och verktyg som krävs för att skära dem med framgång, men ett antal tekniker är användbara för alla texturer. Alltid komma ihåg att skära på den jämnaste sidan av glaset för bästa resultat, även om det innebär att vända glaset över att göra mål den andra sidan för vissa nedskärningar på draperi glas.

Instruktioner

1 Rengör båda sidor av glaset noga och låt det torka.

2 Lägg glaset på en plan yta med frigolit eller en hopvikt handduk för extra stöd, om det behövs. Detta skikt är till hjälp för glas med massor av textur som draperi eller räfflad glas.

3 Rita mönstret på smidig sidan av glaset med markören.

4 Doppa ratten i glas fräs i oljan. Om glaset fortsätter att bryta sig in på fel plats, tillämpa lite skärolja till glas samt, innan scoring det.

5 Skär den första raden, med början vid en kant av glaset och scoring hela vägen till en annan kant av glaset i en rörelse. Kör inte hjulet fram och tillbaka över linjen. Använd tillräckligt tryck att ställningen så smidigt som möjligt längs glaset. Om du trycker för hårt, tenderar hjulet att fastna i luckor.

6 Knacka försiktigt på den motsatta sidan av glaset direkt under biglinjen för att hjälpa koax att glaset går sönder längs skåran. Du måste trycka på glaset endast om det inte bryter längs skåran ordentligt.

7 Ta tag i mindre bit med grozing tång för att bryta glaset sönder vid skåran.

8 Upprepa steg 4-7 efter behov för att skära varje rad i mönstret ut ur glaset.