Lista över naturliga konserveringsmedel

Lista över naturliga konserveringsmedel


Konserveringsmedel förlänga hållbarheten av livsmedel, vilket gör det möjligt att njuta av dem långt efter skörd. Konserveringsmedel kan också hjälpa livsmedel behålla smak, färg, konsistens och näringsvärde. Naturliga konserveringsmedel har hjälpt människor upprätthålla adekvata livsmedel sedan urminnes tider. Naturlig mat konserveringsmedel används vanligen för smak samt för livsmedel bevarandeändamål.

syror

Sura livsmedel, såsom citronsaft eller vinäger, hjälper till att bevara fräschör genom att öka surheten hos ett livsmedel. En sur mat skapar en fientlig miljö för mikroorganismer. Den aktiva komponenten i citronsaft är citronsyra, ett naturligt konserveringsmedel som du kan läsa på en ingrediensförteckningen. Citronsyra, är emellertid inte alltid härrör från citrusfrukter; det är ofta härrör från majs. Ättiksyra är den aktiva ingrediensen i ättika; Det är ofta tillsätts i livsmedel i sin isolerad form som ett naturligt konserveringsmedel. Syror används ofta för att bevara ett brett spektrum av konserverad och flaska livsmedel och drycker.

antioxidanter

Antioxidanter hjälper till att hålla livsmedel färskt genom att motverka effekterna av oxidation. Oxidation orsakar en livsmedel härsknar. Citronsyra är en antioxidant samt en syra. En annan vanlig naturlig antioxidant konserveringsmedel är vitamin E (tokoferol).

Socker

Socker hjälper till att bevara livsmedel genom att absorbera överflödigt vatten. Utan vatten, kan mikroorganismer inte växa inuti ett livsmedel. Socker hjälper sylt, gelé, söta pickles och marmelad håller sig fräscha i flera veckor, även efter det att behållarna har öppnats.

Salt

Salt har länge använts för att förhindra kött och fisk från att förstöra. Som socker, hämmar salt tillväxten av mikroorganismer genom att minska mängden vatten som är tillgängligt för dem. Salt används också för att hjälpa till att hålla konserver fräsch och aromrik.

Olja

Olja hjälper livsmedel hålla färskt genom att förhindra mikroorganismer från att komma i kontakt med maten. Olja minskar också hastigheten för oxidation i ett livsmedel, som hjälper till att förhindra det från att förstöra snabbt. Många traditionella recept kräver vad som verkar vara en orimlig mängd olja (en halv kopp eller mer för 4-6 portioner). Om du inte behöver skålen att förbli frisk utan kylning, kan du avsevärt minska olja utan någon uppoffring i smak.

Kryddor

Vissa kryddor verkar för att fördröja tillväxten av mikroorganismer och samtidigt minska oxidationshastigheten. Dessa kryddor inkluderar kryddnejlika, senap, salvia, timjan, rosmarin och oregano. Dessa kryddor kan vara effektiva naturliga konserveringsmedel på grund av deras naturligt höga halter av antioxidanter.

konservering Alternatives

Lägga konserveringsmedel är inte det enda sättet att hålla livsmedel färskt. Andra metoder för konservering innefattar kylning, frysning, frystorkning, uttorkande och konservering. Många konserveringsmedel fria bröd och tortillas, till exempel, säljs fryst och kommer inte håller sig fräscha länge om de lämnas på köksbänken.