Hur man kan dela bananer

Hur man kan dela bananer


Bananträd har en moderplantan kallas rotstocken. Sido rotskott spira ur rötterna av rhizom att göra valpar, eller barn bananträd. Det finns 3 typer av rotskott: den Maidenhead är en lång stjälk som inte bär frukt men är prydnadsväxter; svärdet suga har långa, smala blad, är fast förbunden med rhizom och kommer att bära frukt; vattnet suga är bredbladiga och inte fäst ordentligt rotstocken. Vatten rotskott rekommenderas inte för förökning. Dividera suckers ordentligt kommer att göra det möjligt för dig att ha mer fruktbärande träd eller prydnads bananer.

Instruktioner

1 Placera spetsen på en spade mellan 4- och 5-fot-tall suga och rotstocken eller moderplantan. Applicera snabb nedåtriktad kraft för att skära sucker bort rotstocken. Några av rötterna från moderplantan kommer också att vara på sucker anläggningen.

2 Skär toppen av sugkoppen ned till en höjd av 8 inches med trädgårdssaxar. Ta bort alla bladen från sucker med trädgårdssaxar.

3 gräva ett hål i en väldränerad, full sol område som är 3 fot bred och 2 fot djup. Fylla hålet med en sand och torvmosseblandningen, vilket lämnar en kal utrymme i mitten samma djup som hälften av den bruna botten av sucker, inklusive rötterna. Detta är den nedre delen innan den gröna stjälken på sucker. Placera sugkoppen i mitten av hålet och dra sanden och torvmosse blandningen upp tätt runt botten av anläggningen. Fast packa jordblandningen runt anläggningen.

4 Vatten anläggningen grundligt med en trädgårdsslang. Placera en tung lager ca 4 inches djup av kompost ovanpå jordblandningen. Vattna suga närhelst jorden är torr till ett djup av en halv tum under marktäckning.