Vilka är orsakerna till ansiktet stickningar?

Vilka är orsakerna till ansiktet stickningar?


När din fot eller hand blir "myrkrypningar," du kan anta att en svår situation eller dålig cirkulation är orsaken. Men orsakerna till stickningar och domningar i ansiktet är svårare att avgöra. Facial stickningar och domningar är möjligen neurologiska, vaskulära, metaboliska eller medicinering närstående. De kan vara från en mer allvarlig underliggande sjukdom. Om du upplever ansiktet stickningar, kolla med en läkare för en diagnos, särskilt om symptomen kvarstår.

parastesi

Parastesi är en allmän term för att beskriva stickningar och domningar i hela kroppen. Det innebär att nervceller är inblandade, enligt Facial Problem. Detta tillstånd påverkar ansiktet om associerade nerver som inte fungerar, skadade eller skadats på något sätt. Andra bakomliggande orsaker såsom lupus eller diabetes orsaka parastesi.

Bells pares

Bells pares är ett tillstånd som är resultatet av ansiktsnerven svaghet. Ansiktet kanske sloka. Ert tal kan sluddra. Stickningar och domningar i ansiktet är vanligt. Uppkomsten av detta tillstånd är ofta ganska dramatisk och snabb. Vakna upp en dag med det som händer i många fall. University of Maryland Medical Center uppskattar att en i 5000 människor upplever detta tillstånd. Det kan botas och symtom klara ofta upp så snabbt som de kom.

Bältros

Bältros är en virusinfektion från varicella zoster-virus, enligt Mayo Clinic. Viruset orsakar ett utslag som du kan få i ansiktet; vanligtvis på en sida i närheten av ögonen. Utslagen åtföljs av smärtsamma förnimmelser av stickningar, brännande eller värme. Ibland finns det smärta men ingen utslag. Även om medicinering är inte alltid nödvändigt, kan antivirala läkemedel lindra symptom tidigare än utan dem.

Allergier och mediciner

Din ansikts stickningar kan vara av allergier. Framför allt ger en födoämnesallergi förnimmelser runt munnen och tungan. Du kan ha stickningar, svullnad och klåda. Dessutom är ansiktet stickningar en följd av medicinering biverkningar eller interaktioner. Om du nyligen har börjat med en ny medicin, läs på förpackningens etikett för att se om stickningar är ett börsnoterat bieffekt. Kontrollera med ditt apotek om en kombination av läkemedel du tar för eventuella interaktioner.

andra orsaker

Några andra möjliga orsaker till ansikts stickningar är lupus, migrän, tumörer, stroke, trigeminusneuralgi eller multipel skleros, enligt Facial Problem. Med dessa förutsättningar, finns det oftast andra associerade symtom än ansiktet stickningar. Att begränsa orsaken, hålla reda på när och hur ofta ansikts symptom uppstår och kontrollera med en läkare för en diagnos.