Hur man gör en hemligt fack i Träbearbetning

Hur man gör en hemligt fack i Träbearbetning


Hemliga fack är legendarisk. Gömda skatter och dokument, vilket leder till stora äventyr, har underblåst en hel del spännande fiction genom åren. Medan ett hemligt fack får inte dölja någonting som spännande i ditt hem, kan ett gömställe vara praktiskt för värdesaker. Att facket smälta in är nyckeln till en framgångsrik lönnfack i träbearbetning. Ett bibliotek panel vägg eller annat område med upprepande inramade paneler är det enklaste stället att göra installationen.

Instruktioner

1 Ta listen runt kanterna på panelen där du tänker installera den dolda facket. Använd en tunn mejsel eller små pry bar för att ta bort den. Dra naglarna genom ryggen för att bevara ansiktet. Skär längs den mycket utanför kanten av infällda panelen med en fintandad blad på en cirkelsåg. Lämna en tum i varje hörn uncut att förhindra hack form omger panelen. Skär den återstående delen med en sticksåg. Lyft panelen ut.

2 Klipp en bit 1/2 tum plywood med samma storlek som den här panelen. Fäst panelen i ansiktet av plywood med monteringslim, med alla fyra kanter flush.

3 Klipp ut gips bakom skära ut panelen med en gips kniv. Skär några dubbar som finns i detta område med en tigersåg där de korsar med toppen och botten av hålet där du skär för att ta bort panelen. Gör en fyrsidig ram av 2-av-4 för att passa in i konturerna av den panel som du klippa ut. Skruva de fyra hörnen tillsammans med tre tums behandlade däck skruvar. Mark och skära ut en ¼ tums plywood botten för detta fack i samma storlek som på utsidan av fyrsidig ram. Häfta det på baksidan av ramen.

4 Montera ramen i hålet, med plywood tillbaka till insidan, och bifoga det till de skurna dubbar med 3 tums behandlade däck skruvar för att hålla den på plats. Du bör nu ha en kvadratisk eller rektangulär hål i panel vägg med en plywood tillbaka.

5 Fäst två dolda gångjärn på baksidan av panelen du klipper från väggen tidigare längs en ​​vertikal sida. Borra ett hål med en ¾ tums paddel bit, 5/8 tum djup för varje gångjärn. Använd träskruv. Fästa den andra sidan av gångjärnen i ansiktet av 2-av-4. Rikta in gångjärnen så att panelen kommer att vila i jämnhöjd med dess ursprungliga position. Fäst med 1 ¼ tums däck skruvar.

6 Lägg till en fjäderbelastad magnetisk skåp typ fångst till 2-by-4 på motsatt sida gångjärnen, med metallplattan på baksidan av panelen. Använd den typ som du trycker in för att frigöra och våren dörren öppen.

7 Applicera en 1/8 tum sträng av konstruktionslim i ansiktet av panelen runt kanten. Justera formstycket runt kanten av panelen, så att, när dörren är stängd kommer det att dölja gapet mellan panelen och omgivande trim. Klämman på plats med squeeze klämmor under flera timmar. Torka överflödigt lim från panelen med en trasa fuktad med lacknafta.