Hur man vänder trähjul

Hur man vänder trähjul


Trähjul liv åt några speciella leksaker du gör för dina barn, barnbarn eller barnet inom dig. Naturligtvis för att göra dessa hjul, måste du aktivera dem först på en trä svarv för att göra dem helt rund och slät. Att vända trähjul, tar det några specialverktyg, inklusive en trä svarv, och en måttlig mängd skicklighet med dessa verktyg. Efter några praktiken körs dock bör du kunna producera några perfekta hjul för sådana leksaker som kommer att få en hel del användning genom åren.

Instruktioner

1 Välj en träbit som är tre fjärdedelar av en tum bredare i båda riktningarna än diametern på hjulen du vill aktivera. Skär längden av brädan så det är fyra gånger bredden av hjulen, plus en fjärdedel till en halv tum utrymme per hjul för bearbetning rum och 3 extra inches för att fästa till svarven. Justera denna längd om du gör mer än fyra hjul.

2 Markera mitten av ändarna av styrelsen med en center Finnaren så att du har två linjer i räta vinklar mot varandra. Stansa ett litet stycket med en mittpunkt på en ände. Peka den andra änden med en mejsel för att göra spår längs de två vinkelräta linjer

3 Sätt änden med spåren mot drivspindelspindeln. Rikta in den så att fyra skarpa kanter spindeln gräva i spåren du gjort. Hit den andra änden med träklubba för att driva den på spindeln ordentligt.

4 Flytta dubbdockan mot slutet med hålat i mitten tills dubb fat punkten går in i hålet. Låsa den på plats. Tvinga stiftet i längre genom att vrida på ratten som flyttar dubb fat in i träet. Låsa den på plats.

5 Ställ in verktyget vila så det är strax under mitten av trä. Placera den så att den är ungefär en fjärdedel av en tum från hörnen av trä. Rotera trä för att kontrollera att det inte slår verktyget vila.

6 spetsa torget trä lager med en grov skölp. Släta ut med en skev stämjärn. Mät diametern med oket för att du har ungefär en fjärdedel-tums bredd som är större än den färdiga diameter.

7 Markera bredden på varje hjul och en fjärdedel till en halv tum utrymmen i mellan. Slå svarven på och hålla pennan för att rita en linje vid varje markering runt lager. Placera delnings verktyget mot svarvning trä i rymdområden och långsamt göra ett spår in i träet en fjärdedel av djupet till centrum. Göra spåret bredden på den markerade utrymme.

8 Börja forma kurvan av hjulen med en spindel mejseln. Använd tjocklek för att kontrollera diameter. Arbetet med varje hjul en liten bit i taget. Öka djupet hos distansspåret efter behov med delningsverktyget.

9 Fortsätt långsamt tills du är nästan på den färdiga diametern för varje hjul. Ta fint sandpapper och håll den lätt mot hjulen för att jämna ut dem och föra dem till den slutliga diametern.

10 Gradvis öka spåret mellan varje hjul med delningsverktyget tills det är ungefär en eighth- till en fjärdedel tum återstående trä. Ta bort lager från svarven och skär hjulen isär med en fintandad handsåg.