Hur man bak en Shire Horse

Hur man bak en Shire Horse


Shire hästar är en av de största hästraser, med en mogen Shire mäta ett genomsnitt av 17 händer och väger cirka ett ton. På grund av sin storlek är det viktigt att, när fostra en Shire häst hanterar sin ägare hästen dagligen för att vinna sitt förtroende. Känd som "jättarna" i utkastet till raser, är Shire hästar ofta används för odling och dra vagnar. De är kända för sina trevliga personligheter och enkel träning.

Instruktioner

1 Mata din Shire häst en daglig diet av kvalitet hö och pelleterat foder formulerat för unga växande hästar. På grund av sin storlek, bör unga Shire hästar har tillgång till hö eller bete flera gånger varje dag för att hålla jämna steg med kraven från deras växande kroppar.

2 Låt din Shire häst tillgång till färskt, rent vatten vid alla tidpunkter. A Shire häst kan dricka upp till 5 liter vatten åt gången.

3 avmaska ​​din Shire häst var sjätte månad om det är i stora betesmarker, eller var 90 dagar om den hålls i mindre områden.

4 Brudgummen och borsta Shire hästens päls dagligen, med särskild hänsyn till de "fjädrar" på sina tassar (eller vrister). Young Shire hästar är benägna att repor (en bakteriell infektion i vristerna), särskilt om deras fjädrar stanna våt eller smutsig, även under korta perioder. Ring din veterinär vid första tecken på sår på din hästs vrister.

5 Trimma din Shire hovar på ett regelbundet schema med hjälp av en certifierad hovslagare erfarenhet trimning och skoning formulerar hästar. Hovar ska putsas åtminstone var åttonde till 10 veckor, eller oftare om det uppstår problem. Välj hästens hovar med en hov plocka flera gånger i veckan för att ta bort stenar, gödsel och smuts.

6 Träna din Shire häst att vara bekväm med stående bunden, ger till tryck, vilket, bad och trimning. Genom att lägga en bra grund när din häst är ung, hittar du det mycket lättare att arbeta med när det är äldre och redo för mer intensiv träning.

7 Kontrollera stängsel och spiltor dagligen för eventuella skador. På grund av sin storlek, kan även unga Shire hästar skada staket och stånd genom att luta på dem. Dess stall bör vara stor nog att din Shire häst bekvämt kan ligga ned och vända sig när du står.