Hur man refinish ett klinkergolv

Hur man refinish ett klinkergolv


Klinkergolv, särskilt i badrummet, gör ett utmärkt jobb med att tillhandahålla en vattenavvisande yta. Några av dessa golv är så väl installerats och plattorna är i så god form som det bara inte vettigt att ersätta dem. Emellertid kan golvplattor vara en ful färg eller det kan ha utvecklat slit fläckar som blivit missfärgade och aldrig ser ren, även om golvet är fläckfritt. Det är möjligt att Refinish eller reglaze ett klinkergolv. För det mesta ett klinkergolv är reglazed tillsammans med porslins tubs, väggar, commodes och sänkor. Detta är ett kostnadseffektivt sätt att producera en likformighet av färg och utseende.

Instruktioner

1 Dammsug golvet med en icke-beater-bar typ av dammsugare. Smuts eller grus på efterkälken kommer att skapa problem under reglazing.

2 Scrub golvet noggrant med tvål och vatten. Använd borste för att komma in i fogarna, springor och hörn.

3 gummihandskar och skyddsglasögon och använd en kopp blekmedel per 1 liter vatten för att skrubba de områden som har och mögel eller svärtade. Om du använder blekmedel, måste golvet sköljas noggrant och helt torkas innan han flyttade till andra kemikalier. Också kasta några trasor som används, så att de inte kommer i kontakt med andra kemikalier.

4 Torka plattan med aceton. Skölj och torka ordentligt.

5 Ta bort alla spår av silikon eller täta med hjälp av silikon kokare och en skrapa eller spackel. Använd en mattkniv för att skära stora delar bort. Mest täta används runt badkar och toalettstol områden eller att fylla luckor i bruk. Reparera eventuella saknade injekteringsbruk eller skada på en bricka med en bricka reparationssats. Torka, skölj ren och torka ordentligt.

6 Täck alla nonfloor ytor med tejp och plastfolie. Sprutan kommer att producera sprutdimma och färgdimma, som kommer att hålla fast vid något den landar på, så vara noggrann.

7 Använd säkerhetsutrustning. Applicera fluorvätesyra till golvet med en engångspensel. Andra kemiska etchers kan användas om rekommenderas av glase tillverkaren av den valda produkten.

8 Torka klinkergolv med ett lösningsmedel avfettningsmedel för att neutralisera syran.

9 Applicera primer på golvet med sprutan. Detta bör ta två till tre skikt för att täcka helt. Låt 20 till 30 minuter torktid mellan skikten. För färgen att fästa vid golvet primern måste tillämpas väl när färgen fastnar på primern.

10 Paint upp till 12 skikt på golvet. Bygg yta långsamt, vilket gör att 20 till 30 minuter mellan kappor för torktid.

11 Applicera en klarlack efter att låta färgen torka i 24 timmar eller längre (baserat på tillverkarens rekommendation). Flera lager kan vara nödvändig. Akryl uretanbeläggningar få upp hög glans av den ursprungliga glasyr och fungera som ett tätningsmedel över toppen av färgen.