Hur man gör en Revolving Books

Hur man gör en Revolving Books


Thomas Jefferson roterande bok monter är en viktig möbel, i nivå med anmärkningsvärda objekt som Resolute skrivbord i Ovala rummet. Tros ha utformats av Jefferson, den fasta valnöt boken stå i Monticello har fem justerbara bok vilar att tillåta flera böcker på en gång för att vara korsreferenser. (Se referens 1.) Stycket har ännu mer charm och design stil i det att den kan fällas ihop till en kub. Du kan köpa en reproduktion på Monticello onlinebutik för mer än £ 390, men du kan göra detta liknande stycke för mycket mindre.

Instruktioner

1 Skär alla bitar av trä krävs. Välj de mer dekorativa ytorna hos varje av de fyra sido boken vilar vara de yttre ytorna i boken montern. Avfasning de två kortare (9 tum) kanterna på varje sida bok resten med en trä-fil från den yttre ytan till den inre ytan för att tillåta de pauser för att enkelt stänga. (Se tips för en ytterligare alternativ.) Forma varje fem boken resten stannar i en "flaska" form (med en hals 3/4 tum bred) med en sticksåg, trä fil och sandpapper vid behov.

2 Rita diagonala linjer över ansiktet på slaktkroppen bas avsedd att vara undersidan, för att hitta mitten. Torget upp stativet och slakt topp under slaktkroppen bas för att tillåta dem att borras samtidigt. Kläm de tre bitar tillsammans och med hjälp av en 1 1/8-tums bit, borra igenom centrum av de tre delarna. Sand hålen i slaktkroppen bas och slakt topp för att göra dem lite större. Limma pol i hålet i stativet, så att den går fri från nedre kanten av 1/8 tum.

3 Mejsel ut fem rektangulära urtag (7/8 tum bred och 3/4 tum hög) i de fyra slaktsidostolpar att agera som gäller för resten stannar. Dovetail de fyra slaktkroppssido tjänster till centrumen för kanterna på slaktkroppen bas och slaktkropp toppen. Detta kommer att göra en fast slaktkropp.

4 Rita och såg två riktlinjer för ett spår längs mitten av den "bordsskivan," 2 1/8 inches bred och 1/4 tum djup. Mejsel ut spåret. Mejsla ut fem rektangulära urtag (7/8 tum bred och 3/4 tum hög) i spåret, liknande dem skära i sidostolpar slakt, att fungera som gäller för den översta boken resten vistelse. Gå med slaktkroppen till "bordsskivan" med lim eller dolda försänkta skruvar. Gångjärn boken resten stannar på sidorna i boken vilar valt att vara de inre ytorna.

5 Gångjärn var och en av de fyra sido boken vilar till en av undersidorna av de "bordsskivan." Gångjärn den översta boken resten till början av den "bordsskivan" med gångjärnen på endera sidan av spåret. Limma avsatser på den yttre ytorna av boken vilar, något över den nedre kanten av varje. Placera slaktkroppen (med tillhörande bok vilar) på stativet så stolpen glider mellan de två hålen i slaktkroppen. Kontrollera att slaktkroppen roterar lätt och utan gnissel. Sand hålen igen, om det behövs. Applicera vax polish till boken stå och polera till en glans med en mjuk trasa.