Hur man byter olja i en 2005 Harley-Davidson Electra Glide

Hur man byter olja i en 2005 Harley-Davidson Electra Glide


Harley-Davidson motorcyklar körs på högpresterande motorer som kräver regelbundet underhåll. Den viktigaste delen av underhållet är oljebyten. Motorolja i din Harley Electra Glide ger smörjning för interna motorkomponenter samt inre kylning, men med tiden blir förorenad med metallfjällning, oxidation och andra partiklar. Detta medför att oljan presterar sämre på smörjande och kylning, vilket ger din cykel motor svårare tid. Byte av olja i Harley-Davidson Electra Glide kräver några enkla verktyg och 25 till 35 minuters tid.

Instruktioner

1 Starta din Harley och gå till en fem-till-tio minuters resa. Om detta inte är möjligt, helt enkelt låta cykeln tomgång i fem till tio minuter. Detta kommer att göra det möjligt för oljan i motorcykeln för att värma upp och tunna.

2 Dra din Harley-Davidson på ett oljebyte stå och lyfta cykeln. Var noga med cykeln är extremt stabil och stöds.

3 Lossa oljespill bulten på kopplingssidan av motorcykeln med en 10 mm hylsnyckel. Detta stoppar vakuumeffekt i oljetanken och låt oljan att flöda fritt ut ur din motorcykel.

4 Skjut en oljedropplådan under motorcykeln och ta bort oljeavtappningsskruven på basen av kopplingsenheten med en 10 mm hylsnyckel .. Låt all olja rinna ut av motorcykeln.

5 Leta upp oljefiltrets lock bredvid oljeavtappningsskruven. Locket är en cirkulär bit metall med en fästbult direkt i mitten. Ta bort monteringsbulten med en 10 mm hylsnyckel.

6 Dra det gamla oljefiltret ur sitt hus och ersätta det med ett nytt filter. Byt ut oljefiltrets lock och dra åt monteringsbulten.

7 Byt ut oljeavtappningsskruven.

8 Öppna oljepåfyllningslocket på kopplingssidan av motorcykeln och lägger till fyra liter motorolja.

9 Sätt tillbaka oljepåfyllningslocket och dra åt oljespill bulten.