Hur man bygger en Bisque Kiln

Hur man bygger en Bisque Kiln


Potters använder bisque ugnar för brand keramik som har lufttorkas och innehåller lite fukt. Efter bränning vid temperaturer vanligtvis upp till kon 04 (ca 1065 grader C), är keramik mognat, vilket innebär att det är stark och skör. Krukmakaren kan sedan glaze det och eld igen för att smälta glasyren och avsluta pjäsen. Elektriska ugnar är att föredra för bisque bränning eftersom de är lättare att kontrollera att se till att ugnen värms upp långsamt. Detta medger kvarvarande vatten i leran för att fly på ett säkert sätt. När du har slutfört en plats, storlek och form av ugnen, är en sådan elektrisk ugn relativt lätt att montera och använda.

Instruktioner

1 Välj den plats, form och dimensioner ugnen. Platsen bör ha en icke-brännbart golv som betong i en källare och har tillräckligt med utrymme så ugnen är omgivet av en 1-fot avslut. Ugnen kan vara rund eller rektangulär. En rund ugn ger jämnare värme och använder utrymme bättre men det är svårare att bygga. En bra storlek rektangulär ugnen skulle ha en inre 18 inches kvadrat och 24 inches hög. En sådan ugn har en volym på 4,5 kubikfot och kan matas från en 30A brytare med en effekt på ca 6400 watt.

2 Räkna ut hur många tegelstenar du behöver. Gör en ritning av hur man arrangerar blocken. För en rund ugn, måste du klippa tegel i en vinkel så att de bildar en cirkel. För den rektangulära ugnen i steg 1, kommer två nio-tums tegel per sida med en 4-tums fyrkant hörn utgör ett skikt av den inre väggen. Åtta lager av 3-tum tjocka tegelstenar kommer att göra upp höjden. Ytterligare ett lager av tegelstenar runt utsidan kommer att göra ugnen effektivare, värma upp mer jämnt och spara ström. Två lager av tegelstenar ska gå på golvet och två skikt kommer att göra upp locket. Göra justeringar för fiberplattan som kommer att stänga upp i ugnen innan du lager tegel över den.

3 Beräkna effekten och längden av elementen. Ugnen bör fungera på 220 volt. För att få den nödvändiga kraften på ca 6400 watt, kan du använda åtta delar av 800 watt. Färre än fyra element kommer att göra det svårt att styra uppvärmningen vid start av ugnen. Längden av elementen kommer att vara något längre än den inre omkretsen av ugnen eftersom elementen kommer att gå i spår i tegelstenarna. I det tidigare exemplet, är insidan omkretsen av ugnen 18 inches gånger 4, eller 72 inches. Eftersom elementen kommer att vara i spår ca 1 tum djupa, kommer varje sida att ha ett spår 20 inches lång, vilket betyder den totala elementlängden kommer att vara 80 inches.

1 Skär tegel med utformning med hjälp av en tabell såg. Skära spåren för elementen genom att köra tegelstenarna för den inre väggen tvärs över bordet såg vinklade 45 grader och som skjuter ut från tabellen ca 1 tum. Antingen göra flera snitt för att få spåret tjocklek behövs för elementen eller bifoga flera sågblad tillsammans för att få önskad tjocklek.

2 Placera balkar parallellt på golvet ca 18 inches isär. Balkarna bör ha en längd som är något längre än den yttre väggen eller diametern på ugnen. Placera aluminiumplattan på balkarna. Montera tegelstenar på aluminiumplåten. Om ugnen är rund, måste aluminiumbeklädnad vara tillräckligt tunn för att böjas runt tegel. Dra åt genom att placera stålband runt ugnen. För den rektangulära ugnen i det föregående exemplet, bör aluminiumbeklädnad vara 1/4-tums paneler. Du kan hålla dem på plats genom att montera vinkeljärn längs panelerna och dra med vajer och vända spännen.

3 Sätt i elektriska element i spåren. Borra två 1/8 tum hål omkring 2 inches isär genom väggarna i ugnen för att medge varje ände av varje element att penetrera väggen för den elektriska anslutningen. Du kan sträcka elementen något om det behövs. Se till att dessa hål är lämpligt placerad för att ansluta till de viktigaste kraftkablar. Borra 1-tums hål genom aluminium där elementet trådarna kommer ut för att förhindra trådarna från att röra aluminium. Sätt isolerade terminaler i hålen och fäster ändarna av elementen. Borra peep hål om så önskas.

1 Kör strömkretsen (s) från moderkortet till ugnen. I vårt tidigare exempel kan en 30A brytare i huvudpanelen mata åtta delar av ugnen. Du kan också använda fyra 15A brytare. Dessa kommer att vara 2-poliga brytare eftersom spänningen är 220 volt. Den elektriska arrangemang är flexibel, men varje krets måste vara ordentligt skyddade med en strömbrytare och kabeln måste vara tillräcklig storlek.

2 Kör kretsarna till ugnen, och för varje krets, installera en rätt storlek switch med en kontrollampa. För det tidigare exemplet, kunde fyra 15A växlar styra de åtta elementen. Tråd elementen så att en omkopplare styr två element som inte ligger intill för att främja en jämn uppvärmning. Montera omkopplarna på en vägg i närheten av ugnen och kör ledningen ner till där elementen är avslutade på sina isolatorer. Anslut strömkablarna för att ge den önskade styrningen.

3 Kontrollera att se till att allt fungerar enligt beräkningarna. Använd en multimeter för att kontrollera spänningar över varje element och hur mycket ström varje element drar. Alla element bör ha 220 volt över terminalerna och de bör dra lika strömmar. När du startar ugnen, slår på elementen under flera timmar, och se till att påslaget element är jämnt fördelade. Placera koner i titthålet och kontrollera timing och temperaturer. Ugnen bör kunna överstiga en kon 04 bränning.