Lektionsplaneringar att lära barn om ekologiskt jordbruk

Lektionsplaneringar att lära barn om ekologiskt jordbruk


Ekologiskt jordbruk definieras som processen för framställning av livsmedel som av naturen, med hjälp av inga syntetiska kemiska gödningsmedel eller genetiskt modifierade organismer. Ekologiska gårdar måste certifieras och godkännas av US Department of Agriculture årligen. Intresset har ökat i skolträdgårdar och ekologisk trädgårdsskötsel med första dam Michelle Obamas köksträdgård initiativ, en Vita huset trädgård som First Lady planteras inte bara att ge mat till Vita huset middagar, men att utbilda barn om sunda, ekologiskt odlade frukter och grönsaker.

Gård till skolan

Gård till skolan är ett nationellt program, drift i 47 stater, som ansluter skolor med lokala gårdar. Varje gård till skolan program formas lokalt med det allmänna målet att lära eleverna om vägen från "jord till bord". Många stater erbjuder Farm till skolan resurser som innehåller lektioner om ekologiskt jordbruk och trädgårdsskötsel. Georgien, till exempel, har en komplett läroplan som inkluderar studiebesök till en urban gård.

School Gardens

Skolträdgårdar blir populär i hela Amerika. Till exempel på västkusten, var Kalifornien School Garden nätverk som skapats för att hjälpa skolor att starta och upprätthålla trädgårdsprojekt. Detta program erbjuder resurser för att hjälpa skolor att växa ekologiska trädgårdar. Den ätbara School är en ekologisk trädgård och kök klassrum i Berkeley, Kalifornien, som sponsras av Chez Panisse Foundation. Programmet har varit i kraft sedan 1995 och erbjuder många resurser för andra skolor att använda.

Lägre Elementary School lektionsplaneringar

Yngre barn i årskurs K till 2 lära om gårdar och där livsmedel kommer ifrån. På denna nivå, studenter bekanta med jordbruk i klassrummet genom att titta på växter växer från frön, eller till och med, om utrymmet tillåter, börjar en liten ekologisk trädgård. Ta en studieresa till en ekologisk gård är ofta ett bra sätt att introducera begreppet ekologiskt jordbruk.

Övre elementära och mellanstadiet Lessons

I en lektionsplan som utvecklats av New York Times Learning Network titeln "Organic, långsam eller lokala: Exploring mat-Baserade gemenskaper", författaren delar en omfattande lektion om hur samhällen samlas över gemensamma övertygelser över livsmedelsproduktionen. Övre elementära och mellersta elever arbetar i små grupper för att ta itu med ett antal livsmedelsväxande frågor, inklusive fördelarna med ekologisk odling samhället. Denna lektionsplanering innehåller flera grundläggande normer inom ämnesområden som hälsa, språkkonster, jordbruksutbildning och livskunskap. Ett program på Carmel Middle School i Kalifornien kallas MEarth kan efterliknas av andra skolor. Med fokus på ecoliteracy, sex veckors kurs för 6: e väghyvlar visar hållbarhet i val av livsstil, inklusive ekologisk trädgårdsskötsel. Kursen är uppbyggd kring en "frö till bord" filosofi som ger eleverna möjlighet att lära sig om alla aspekter av ekologiskt jordbruk, från fotosyntesen till matlagning.

High School Lessons

Genetiskt modifierade organismer, eller genetiskt modifierade organismer är organismer som har haft sitt genom förändrad på något sätt. Certifierade ekologiska livsmedel inte innehåller GMO; även de som endast är delvis gjorda med ekologiska produkter inte får innehålla GMO, enligt Naturvårdsverkets National Organic Program. Frågan om GMO är kontroversiell. PBS har utvecklat en plan lektion som presenterar de frågor i en rollspel mat debatt. Genom detta program kommer gymnasieelever bättre förstå GMO och kritiskt kunna diskutera för- och nackdelar med både GMO och ekologiskt jordbruk i USA och resten av världen.