Hur man Virka en Panda

Hur man Virka en Panda


Amigurumi är en typ av japansk stickning och virkning som du kan genomföra för att skapa mjuka leksaker eller uppstoppade djur. Denna typ av virka innebär cirkulär virka, och så de flesta Amigurumi plysch leksaker är sfäriska eller rundade i naturen. Denna stil lämpar sig väl för att virka pandor eftersom deras huvuden och kroppar är naturligtvis runda.

Instruktioner

Huvud och kropp

1 Arbete både huvud och kropp i den vita eller grädde alpin ullgarn med en 6mm virknål. I rad 1, kedja två, och sedan enda virka sex stygn i första kedjan. För rad två, lägga till två enkla virkade maskor till varje ursprungliga enda stygn för 12 totalt.

2 Börja rad tre med två enkel virknålar i första stygn följt av en enda virka i nästa. Upprepa detta runt 18 totalt sömmar. Virka två gånger i den första singeln virka och sedan en gång under de närmaste två enstaka stygn. Upprepa för totalt 24 stygn.

3 Ökning för rader fem till åtta. Single-virka två gånger i den första maskan, följt av en gång under de kommande tre stygn. Upprepa hela vägen runt för totalt 30 stygn. I nästa rad, upprepa processen, men lägga till en söm under de kommande fyra virka stygn i stället för tre, för totalt 36 stygn. I nästa rad, upprepa denna process, ökar till var femte stygn för 42 enstaka stygn. I rad åtta, öka till var sjätte söm för 48 totalt sömmar.

4 Virka enstaka stygn hela vägen runt för rader nio till 18. Detta är den bredaste delen av panda huvud. Använd stygn markörer för att hålla koll på dina sömmar och rader.

5 Virka två stygn tillsammans, och sedan enda virka en gång i nästa sex. Upprepa denna process hela vägen runt för totalt 42 stygn. För rader 20 till 22, upprepa detta mönster, men för varje ny rad, räkna en mindre enda virka innan han nästa två maskor. Dina rader kommer att innehålla 36, ​​30 och 24 stygn respektive. Maska av.

6 Chain två maskor för att börja kroppen, och sedan sy sex enkel virknålar i den första kedjan. I den andra raden, single-virka två gånger i varje stygn runt så att du har totalt 12. För rad fyra, single-virka två i den första singeln virka, följt av en singel i varje efterföljande enda virka 18 maskor totalt. För den fjärde raden, göra två stygn i första maskan, då en enda stygn i varje efterföljande stygn för 24 totalt.

7 Enkel crochet varje söm hela vägen runt nästa rad, rad fem. Fortsätt med detta i rader sex till 14. avsluta.

Öron och ansikte

1 Skapa ögonen med svart garn. Chain gå sex stygn i din kamgarn vikt garn, och sedan använda en smygmaska ​​i första kedjan stygn, vilket skapar en ring. Du behöver ett stort hål här, så att din plast docka öga stjälkar passar igenom. Kedja två dubbel virka 15 gånger i ringen. Nu, halv-dubbel-virkade fem gånger i ringen och gå till första dubbel virka med en smygmaska. Avsluta med 8 inches av garn kvar för sömnad. Upprepa denna process för det andra ögat.

2 Sätt en 18mm docka öga i ringens centrum, säkra den på plats med plast stöd. Upprepa denna process med det andra ögat. Sätt ögonen till önskad position på huvudet. Piska-sy ögonen på plats med överskotts garn svans.

3 Virka två öron med hjälp av svart kamgarn vikt garn. Kedja två stygn, sedan sy sex enkel virka stygn i första kedjan. För den andra raden, virka två maskor för varje enskild virka hela vägen runt för 12 totalt sömmar. I rad tre, sy två enkel virknålar i den första maskan, följt av en enda virka i nästa. Upprepa detta hela vägen runt 18 stygn totalt. För rad fyra, sy två enkel virknålar i den första maskan, och sedan en enda under de närmaste två stygn. Upprepa hela vägen runt 24 stygn totalt.

4 Enkel-crochet varje söm hela vägen runt för rader fem till åtta. Maska av lämnar 8 inches av svansen. Vik varje öra platt så det kurvor naturligt. Då, vik den för att skapa en "c" och använda svansen för att KASTSTYGN det till toppen av huvudet på lämplig plats.

5 Sy en näsa och mun med hjälp av din svarta kamgarn vikt garn. Börja med näsan i mitten av ansiktet, under ögonen. Söm en triangulär näsa. Söm nedåt för att skapa munnen. Den linje som sträcker sig från näsan bör se ut som en "3" vände sig till höger för att skapa ett leende.

Armar och ben

1 Kedja 2 stygn med hjälp av svart kamgarn vikt garn och en 4mm krok. Sy sex enkel virka stygn i första kedjan. Sy två enkla virkade stygn i varje söm alla runt 12 maskor totalt i rad två. I rad tre, göra två enkla virka stygn i första stygn och sedan en i nästa. Upprepa hela vägen runt 18 stygn totalt.

2 Enkel-crochet i varje föregående sy hela vägen runt för att skapa rad fyra. Upprepa för raderna fem till nio. Single-virka två maskor tillsammans hela vägen runt för rad 10. avsluta.

3 Upprepa steg 1 och 2 tills du har fyra matchande delar. Dessa kommer att fungera som armar och ben för panda.

4 Sätt de små docka ögon i armar och ben, använda dem som dyckert så att lederna kan ställas. Mata posten som dockan ögat genom både benet och kroppen av panda innan du placerar stöd för att koppla ihop dem.

5 Stuff armar och ben med hjälp av små nävar av polyester fyllning. Tvinga inte alltför mycket fluff i lemmen på en gång. Stäng hålen upp med svansen av garn, och dölja ändarna inuti.

Avslutning

1 Borsta ansiktet och kroppen av panda med hunden slicker borste för att mjuka konsistens. Växla mellan borsta upp och ner längs båda bitar för att skapa en hårig struktur snabbare. Kör en mjuk borste över både kroppsdelar för att jämna ut och avsluta lurviga päls.

2 Stoppa huvudet och kroppen av panda efter tandborstning det. Använd små nävar ludd och se till att inte tvinga för mycket i alltför snabbt, eller den färdiga formen kanske inte är rätt.

3 Whip-sy huvud och kropp tillsammans helt. Se till att det finns tillräckligt fyllning förekommer i båda och att huvudet hålls upp ordentligt. Innan de sista stygnen, tillsätt lite extra stoppning om det behövs. Sy stängt.