Hur man reparerar ett hål i Formica

Hur man reparerar ett hål i Formica


Formica laminat bänkskivor har länge varit en favorit i kök eftersom de är billiga och lätta att underhålla. Om ditt kök har en laminatbänkskivan, det finns sätt att göra det uthärda för många års hårt bruk, trots enstaka olycka. Rena fläckar med blekmedel eller ammoniak och reparera mindre repor med polish. Reparations hål med kitt och laminatreparationspasta som säljs på din lokala hem och trädgård butik.

Instruktioner

1 Rengör hålet och området runt den med en torr tvättlapp. Detta bidrar till att torka bort eventuellt löst spånskivor eller annat skräp som kan finnas där. Sätt en mycket liten mängd ammoniak rengöringsmedel på tvättlapp och torka igen. Låt 15 till 20 minuter för renare att grundligt lufttorka.

2 Applicera laminat reparationspasta, som ibland kallas laminat filler, i hålet du försöker fylla. Järnaffärer bära produkten i en mängd olika färger. Hitta den färg som matchar din disk. Om exakt färg inte är tillgänglig, blanda några färger tillsammans för att få den bästa matchningen.

3 Med hjälp av en spackel, sprida filler över det skadade området. Göra fyllmedlet så smidigt som möjligt. Fyll i hålet tills den är även med resten av bänk.

4 Torka bort någon extra fyllmedel eller pasta med fuktig trasa. Låt 24 timmar att torka helt.

5 Spraya en lätt topplack finish på fyllt hål. Överlack är ett transparent skikt av färg som fungerar som en förseglare för den region där den beläggning. Täckfärg säljs hos din lokala hem och trädgård butik eller färg leverans butik. Detta kommer att ge fyll en glans för att matcha resten av din bänk och skydda filler, eller reparationspasta, från ytterligare skador eller fukt.