Hur man gör en sensorisk Tunnel

Hur man gör en sensorisk Tunnel


Det finns flera typer av kommersiella sensoriska tunnlar tillgängliga, var och en med sitt eget syfte. En typ av sensorisk tunnel, en tänjbar tyg rör, är en enkel gör-det-själv-projekt med många fördelar för ett barn som kräver sensorisk integration. Krypa genom denna typ av sensorisk tunnel, som kommer att sträcka och flytta med ditt barn lär fingerfärdighet och linjär rörelse, och hjälper ett barn med sensoriska problem vänja sig vid känslan av tyget mot sin hud som han rör sig.

Instruktioner

1 Inköp 1 gård jersey med två-vägs stretch. Detta är samma material som används för att göra t-shirts. Du kommer att vika tyget på mitten, så tunneln kommer att vara halv en gård bred. Om du är barn är äldre eller större, köpa mer tyg som behövs.

2 Vik tyget på mitten, räta mot räta, bredd klokt. Om tyget är en gård lång och 60 inches bred, kommer din tunnel vara 60 inches lång och halv en gård bred. Stift längs långsidan av tyget för att bilda ett rör.

3 Sy längs nålas kanten på tyget. Vrid tyget röret högra ut. Ditt barn kan komma in ena änden av denna sensoriska rör och krypa fram till den andra. Den korta tunnelns längd gör att ditt barn att se ljuset i andra änden, som kan hjälpa honom att övervinna rädsla han känner när det gäller denna verksamhet.