Hur man hittar termostaten på en Blazer 2003

Hur man hittar termostaten på en Blazer 2003


Termostaten på 2003 4,3-litersmotor för Chevy Blazer täcks upp av andra komponenter, men inte svårt att hitta. Att behöva ersätta det kommer att kräva avlägsnande av andra komponenter. Termostaten uppgift är att blockera flödet av motorns kylmedel till kylaren tills motorn har tillräckligt uppvärmd. Termostaten har en inre ventil som är utformad för att öppna när motorn har värmts upp, så att flödet av kylmediet genom kylaren och vattennivån av fordonet för att hjälpa den vätskekylda motorn inte överhettas.

Instruktioner

1 Öppna den primära motorhuven frigöringsspärren från insidan av 2003 Chevy Blazer (placerad på förarsidan vänster sparkplåt).

2 Släpp den sekundära huven upplåsningsspaken från under mitten av huven genom att lyfta upp den med ett finger och sedan öppna motorhuven.

3 Dra prop stav ur hållaren (på framsidan kylarramen) och sätt kroken på toppen av stången i spåret på förarsidan underrede av huven för att stödja det.

4 Leta reda på övre kylarslangen som kommer ut ur halsen på förarsidan av kylaren.

5 Följ slangen som det kurvor runt och under luftlådan på förarsidan av motorrummet. Det sveper sedan runt styrservo fyllning och mätstickan behållaren (anges med orden "servostyrning" i påfyllningslocket) och bakom luftkonditionering kondensorn (integrerad med drivremmen trissa system framför kondensorn).

6 Fortsätt att följa kylarslangen som det blir synligt igen på baksidan av luftkonditionering kondensor och klämmor till en liten vinklad stålrör. Detta rör är precis framför i gasspjällshuset locket och till höger om generatorn (också integrerat på driv remskivan systemet på passagerarsidan av motorrummet).

7 Följ stålröret ned till motorblocket där en stor diamantformad fläns är bultad till motorblocket. Termostaten är placerad under flänsen av stålröret. För att ta bort det kräver att ta bort den övre kylarslangen från stålröret nära luftkonditionerings kondensor och ta bort fästet och mindre värmeslangen från fästet på flänsen. Detta skulle medge bultarna från flänsen av stålröret för att komma åt termostaten.