Hur man designar en Pergola tak

Hur man designar en Pergola tak


Pergola används för att ge en liten skugga under varma sommardagar. De liknar lusthus men ger mer luftflöde och ger inget skydd från regnet. Alla pergola tak har liknande konstruktion. De innebär hack virke så att styrelserna kan passa ihop med en gallerliknande mönster, och ändarna vanligen skuren i en vinkel. Ceder och behandlades furu är vanliga lumber val för pergola tak, även om hårda träslag ibland används också. Oavsett trä väljs måste byggaren vara säker på att träet tål naturens element.

Instruktioner

1 Mät upp en fyrkant område där du vill att din pergola att vara och avgöra hur stor av en pergola du kommer att bygga.

2 Skär alla dina trä lager så det är en fot längre än den längd du vill att din pergola vara. Om du använder konstruktion virke, såsom behandlad furu eller ceder, vara medveten om att tjocklekarna av med en halv tum. Mäta tjockleken på alla dina kort för att korrekt skära spåren i det här projektet.

3 Notch dina 8-tums-breda skivor så att de passar över 2-av-6 boards.The 2-av-6 skivor måste placeras i spåren så att de kan passa över stolparna. Det finns vanligtvis två par av två-för-6 brädor fästa till ett par av tjänster mellan dem. Om du använder 4-by-4-tums stöd bör skårorna i en-av-8-tums skivor vara placerade 4 inches isär, och de yttre skårorna bör vara 4 inches från slutet av styrelsen. Använd din handsåg och kantig att skära spåren så att de är 4 inches djupt. Du behöver en 1-by-8-tums ombord för varje fot av pergolan. Space brädorna så att de är 11 inches isär.

4 Notch 1-av-4-tums skivor så att de kan passa över en-av-8-tums skivor. Dessa styrelser bör vara vinkelräta mot varandra. 1-by-4 skivor bör ha ett överhäng i båda ändarna, så skär den första skåran 5 inches bort från slutet; detta kommer att ge en 6-tums överhäng. Space Skårorna 11 inches isär för att passa skivorna över en-av-8-tums skivor.