Hur man Tile Över kakel

Hur man Tile Över kakel


Vid installation av kakel, det finns alltid frågan om ytan kommer att ge styrka och stöd som behövs för att hålla nya plattor på plats. När denna yta har redan plattor i stället, en av de bästa determinanter är kvaliteten på de brickor som redan finns närvarande. Om plattorna är i ganska bra form, utan bottnar eller större brott, kan faktiskt kakel över befintliga kakel, bygga på en redan visat yta utan tristess av kakel borttagning dig.

Instruktioner

1 Sök den befintliga platta yta för skador som flis eller sprickor i kakel eller saknas eller lös injekteringsbruk. Reparations chips eller sprickor genom att fylla de skadade områdena med tvåkomponentsepoxi, med hjälp av en spackel för att fylla området och sedan skrapa på ytan av plåstret att utjämna ut. Avlägsna lös injekteringsbruk med hörnet av spackel och fylla på utrymmen med ny fogmassa. Tillåta reparationerna för att ställa in över natten.

2 Rengör ytan av plattan med en svamp och en bricka rengöringsmedel formuleras för din specifika kakel typ. Skölj rengöringsmedel från plattorna med vatten, sedan slipa ytan lätt med sandpapper för att rugga upp ytan. Tvätta sliprester klar och använda en bit av ren trasa för att klappa ytan torr.

3 Sprid lim över de befintliga plattor med flata en tandspackel. Luta spackel i vinkel och gå över limmet med skårorna på kanten för att höja åsar i limmet för säkrare grepp. Arbeta dig från botten av väggen uppåt för att tillåta lägre brickor för att bidra till att stödja högre kakel rader.

4 Placera den nya kakel över limmet, vrida dem en aning på plats för att sprida limmet jämnt längs kakel ryggar. Ställa in nivån av plattorna genom att placera en plywoodskiva över brickor och knacka brädan lätt med en gummiklubba. Ta bort överflödigt lim från ovansidan av plattorna med en fuktig svamp och låta brickorna för att ställa på plats över natten.

5 Gjut inga skarvar placeras mellan plattorna, sprida injekteringsbruk i utrymmen med kanten av en injekteringsbruk flyta. Ta bort överblivet injekteringsbruk från ytan av plattorna med en fuktig svamp före bruket har en möjlighet att torka på plats. Torka plattorna en andra gång med en luddfri trasa för att avlägsna eventuella injekteringsbruk rest från våt svamp.

6 Placera en sträng av diktning längs kanterna och botten av kaklade underlag för att skydda den bakre delen av plattorna från krypande fukt. Jämna ut täta med en våt finger efter placering.

7 Vänta på bruket och täta för att ställa in för den tid som föreslås av tillverkarna. Täta bruket med en bricka och injekteringsbruk tätningsmedel borstas på plats med en pensel för att slutföra nya platta yta.