Hur man tar bort kreosot från Wood

Hur man tar bort kreosot från Wood


Kreosot är skadligt ämne som bildas när bränder brinna inne skorstenar på grund av naturgas från elden kombinera och kondense. Det är brännbart och kan brinna i flera dagar med temperaturer stiger till mer än 1.093 grader C. För att hålla din skorsten ren och förhindra uppbyggnaden av kreosot, måste du rensa ut din skorsten varannan gång du bränner skulle inne i den.

Instruktioner

1 Lägg tarp runt botten av skorstenen så att du förhindrar sot och ACS pulver från beläggning golvet. Sätt dina glasögon på.

2 Pop toppen av ACS pulver flaska, förlänga din arm i skorstenen från ingången till den öppna spisen, och pressa flaskan. Pulvret kommer att börja flyga uppåt, hålla sig till kreosot på skorstensväggarna. Det tar några minuter för pulvret att neutralisera surheten i kreosot och bryta ned dess element för enklare borttagning.

3 Fäst stålborste till att utvidga handtaget och böj det som behövs så att du kan nå så långt upp skorstensrör som möjligt.

4 Börja skrapa innerväggar skorstenen och titta på när de fasta kreosot flingor börjar falla till botten av den öppna spisen. Fortsätt med detta tills du märker att mycket lite kreosot fortfarande falla.