Hur man diagnostisera en blåst topplockspackning

Hur man diagnostisera en blåst topplockspackning


En blåst topplockspackning kommer att göra din bil eller lastbil kör grov, misständning och kommer med tiden att bli nästan okörbar. Problemet är att dessa symptom kan tillämpas på en blåst topplockspackning liksom andra bil problem som bränsle eller elektriska problem. Det finns dock några ganska kostnadseffektiva, gör-det-själv sätt att diagnostisera om en topplockspackning blåses. Om ingen av dessa lösningar ger det definitiva svaret du letar efter, låta en kvalificerad servicetekniker för att göra tester för dig.

Instruktioner

1 Starta bilen och låt den gå tills den är helt uppvärmd. Vid denna punkt, observera avgaserna som kommer från avgasröret. En blåst topplockspackning gör att kylarvätska i motorns förbränningsrum. Gaserna kommer att brännas upp och komma ut som vit ånga. Om du ser en vit avgassystem, luktar det. Om det luktar "söt", är chansen att du har en trasig topplockspackning.

2 Kontrollera kylarvätska när motorn är kall. Om du märker att vätskenivån är aldrig fullt oavsett hur mycket du lägger kylvätska till det, antingen du har en läcka i systemet eller topplockspackning blåses. Ett sätt att bekräfta detta är att lägga märke till färgen på kylmediet. Om det är brunaktig, ungefär som färgen på chokladmjölk, och du har förlorat vätska, är det sannolikt en blåst topplockspackning.

3 Fäst en förbrännings läcka testare till halsen av din kylare, där tanklocket är bosatt. Med den medföljande gummikolven, pumpa in en del av det blå testvätska levereras, och låt det bubbla genom kylmediet. Om kylvätskan plötsligt blir gul, är det ett tecken på att avgaserna är närvarande i kylmediet, och det enda sättet de kan få det från en trasig topplockspackning.