Gemensamma Indiana Chipmunks

Gemensamma Indiana Chipmunks


Jordekorren är en medlem av den marklevande ekorre familj. Mer än ett dussin jordekorre arter är hemma i USA, men endast en art av jordekorre finns i Indiana: östra jordekorre. Den östra jordekorre finns i de flesta östra staterna och så långt västerut som Nebraska och Oklahoma.

egenskaper

Den östra jordekorre är 5 till 6 inches i längd med en svans som är 3 till 4 inches i längd. Djuret har fem svarta ränder som löper längden ner på baksidan tillsammans med två tan ränder. Huvudet har två tan och två bruna ränder längs sidan av ansiktet. Gänget inte helt ide för vintern och överleva på cachar av mat som förvaras under sommarmånaderna. En kvinnlig jordekorre kompisar två gånger om året - på våren och hösten - producerar 2-5 avkommor per kull.

habitat

Den naturliga livsmiljö östra jordekorre är mogna skogar och trä lot kanter. Men gänget också återfinns i förorts inställningar såsom byggnader, under uteplatser och stiftelser och uthus. Chipmunks är vanliga i områden där fågelbord är närvarande. Djuret gör en håla i marken och kan skapa många problem kring hem och trädgårdar. Skadorna på trappor, uteplatser och byggnader kan äventyras om hålor underminera de strukturella förutsättningarna för dessa områden med hålor. Gänget kommer också äta blomsterlökar och frö planteras i trädgårdar.

Kontrollera

Chipmunks kan styras genom att ta några åtgärder i hemmet och trädgården. Placera små mesh tyg över att stänga ingångarna till områden gänget vill göra sina hålor. Sätt fågelmatare minst 30 meters avstånd från alla strukturer och har en ekorre vakt för att hålla gänget bort. I trädgården, placera hårdvara trasa över frön och lökar och sedan täcka det med jord. Fångst är en annan metod för att bli av med gänget. Live fällor agnade med jordnötssmör, frön eller russin kommer att locka djuret. Råtta fällor kan också användas för att befria området för gänget.

Spermophilus tridecemlineatus

Den 13-fodrad slipad ekorre är ofta misstas för en jordekorre. Ekorren har 13 linjer som löper i längd ner ryggen. Den 13-fodrad slipad ekorre kan också skiljas från den östra jordekorre med dess gulaktig nyans och brist på ansikts ränder. Den slipade ekorrar svans är inte så yvig som en jordekorre och inte hålla sin svans vertikalt när den rör sig.