Delar för att göra en Hayabusa Go Snabb

Delar för att göra en Hayabusa Go Snabb


Sedan introduktionen 1999 har Suzukis GSX-1300R matat behovet av snabbhet. Hayabusa är uppkallad efter det japanska ordet för världens snabbaste djur, pilgrimsfalk, som kan dyka vid hastigheter över 200mph. Marknadsförs som världens snabbaste serietillverkade motorcykel, är det möjligt att göra en motorcykel som är kapabel att 186mph precis utanför utställningslokalen golvet fortare?

Exhaust Systems

En av de första ändringar som utförs på en motorcykel, som ersätter aktie avgaserna kan ge ett bättre flöde av förbrukade gaser och förbättra prestanda. De flesta lagersystem är tunga och restriktiv på grund av tillägg av utsläpps komponenter som behövs. Eftermarknaden avgaser finns som kompletta system eller slip-on typ ersättare. Kompletta system ersätter mäldsamlingsröret, mid-rör, och ljuddämpare för att ge en jämnare flöde och ökad topprestanda med en ytterligare förstärkning på upp till 11 hästkrafter. Effektökningen är märkbar vid höga hastigheter, men tenderar att förlora lägre och mid-range prestanda. Kompletta system varierar i pris från £ 520 till £ 1625. Slip-on avgaserna ersätter bara ljuddämparen och mellanröret, vilket ger en relativt billig uppsving i kraft. Även top-end vinster är minimal, är kraften sprids vidare i det lägre till mid-range med mindre vinster på 4-6 hästkrafter. Slip-on priser avgas varierar från £ 195 till £ 520.

Bränsle och luft

Ytterligare luft och bränsle krav från att ändra avgassystemet ofta förbises av den genomsnittliga gatan ryttare. Byte av lager luftfilter med en eftermarknad filter, som tillhandahålls av K & N eller BMC, kommer att möjliggöra ett bättre flöde av frisk luft. Detta flöde är sedan hanteras av elektronisk bränsleinsprutning (EFI) systemet. inställningar aktieinsprutningssystemet, eller "karta", är inställda för aktie intag / avgas set-up, som ger rätt mängd bränsle till luftförhållandet för att driva cykeln. När du ändrar intaget / frånlufts layout, är detta förhållande kastas ur balans som den förbättrade avgas och intag flödet också tillåter mer luft i motorn, lutande ut blandningen. En eftermarknad EFI controller, såsom Dynojet Power Commander och Bazzaz Performance Z-Fi Fuel Management System, kan du finjustera bränslekartan, enrichening och lutar bränslekurvan som behövs för att ge stora vinster i prestanda.

Avgränsar "Busa

Mer kraft och högre hastighet, kan hittas genom de begränsande Hayabusa. Hastighetsbegränsare, hindrar cykeln från att passera 186mph punkten har installerats på Hayabusa och andra stora kapacitet sportbikes. Ta bort denna inbyggda gräns är möjlig med en derestriction kit, såsom Schnitz Racing modifierade växellägesgivare. Men kringgår dessa hastighets limiter ofta gör digital indikator växel utrustas på 2006 och nyare modeller läser en konstant "sjätte" redskap, oavsett den faktiska växelläge.

Vikt minskning

Bortsett från ändringar som skapar mer kraft kan ytterligare fart hittas genom att minska Hayabusa vikt. Med 2009 års modell väger in på 260 pund redo att rida, förlora några pounds kommer att gynna prestanda över hela linjen. Installera en eftermarknad avgassystem kan bidra till att kasta vikt. I det här fallet, installera en megafon system från Brock Performance minskas så mycket som 15,9 pund från den totala vikten. Ändra lagerhjulen för lättare smidda aluminiumfälgar kan förlora ytterligare 4,99-6,35 pund, vilket ökar både rak linje hastighet och köregenskaper genom att kasta vikt.

Slutgiltiga tankar

Titta på att förbättra din Hayabusa s bromskraft. Enkla förbättringar, såsom rostfritt stål bromsledningar, kan ge utdelning när du är grensle en raket fartyg rusar fram på tredubbla siffran hastigheter. Åtstramande upp suspensionen, som är i allmänhet mjukare tack vare cykelns påstådda sport-touring arv, kan också förbättra hanteringen för tillfällig tillbaka vägen thrash. Andra metoder för att öka prestandan hos en Hayabusa, såsom turboladdning och kör nitrous-oxid, är tillgängliga, men kan minska livslängden på motorn, så varnas!