Great lukta House Växter

Great lukta House Växter


Krukväxter inte bara mjukna en inredning genom att bjuda in naturen i hemmet, de tjänar också som naturliga luftrenare. Huruvida blommor eller blad av en växt är parfymerade, ger doften en touch av våren in i ditt hus på vintern. Doftande krukväxter ger också ljusa färger, intressanta former och även matlagning ingredienser.

lökar

Plantera vårlökar i krukor på vintern och växande dem inomhus tvingar dem att blomma ut som om de hade vuxit utomhus. Hyacinter kommer i olika nyanser av blått och rosa, liksom vitt, gult och korall. Deras starka doft fyller alla rum. I påsklilja familjen, Paperwhites har en musky doft och Grand Soleil D'Or sort har en sötare doft. Tulpaner erbjuder ett brett utbud av färger, kronblad former och dofter. T. Batalini och T. humilis sorter växa till endast sex inches tall och har starka dofter.

orkidéer

Den slående arkitektoniska form orkidé lägger till en modern touch till inredning. De Dendrobium arter av orkidéer, med mer än 1600 kända sorter, producerar doftande blommor som varar i flera veckor. D. Loddigessi bär doftande, persikofärgade blommor och Wonder Nishii har länge blommande socker doftande gula blommor. Den Oncidium orkidé arter, en hybrid, producerar kluster av blommor på grenade, stjälkar övergripande. Bobcat sort har doftande blommor av mörkerburgundy och Wildcat orkidéer är en doftande blandning av röda, mahogny, gula eller vita blommor.

pelargoner

Flera typer av pelargoner växa framgångsrikt inomhus, med doftande pelargoner som ger doft till ett hem. Varje blad av en doftande pelargon har celler som frigör doft vid beröring. Dofter varierar från orange och ananas till choklad och ros. Pelargonium x Fragrans är lätt att odla och luktar muskot. Fru Taylor sorten är en gammal sort med röda blommor och kryddiga citrondoftande blad. Citrus-doftande pelargoner är ofta kompakt med små, fint skurna blad. Torka bladen av dessa växter för användning i potpurri.

örter

Inomhus örter ger både doft och matlagning ingredienser till ditt hem. Kompakta stammar av rosmarin, såsom Blue Boy, kommer att växa in i täta buskar mindre än 18 inches hög. Avslutande sorter, inklusive Lockwood, kan tränas att växa längs tråd topiary former. Andra doftande kryddväxter inkluderar många sorter av basilika, citronmeliss och citron timjan, salvia och choklad och orange mynta. Lägg till dessa örter till dina recept, gör te av dem eller inkludera dem i dina favorit sallader.