Vita maskar i soptunnorna

Vita maskar i soptunnorna


Ruttnande sopor luktar illa för människor, men flugor inser att doften som en livskraftig näringskälla. Om små vita maskar täcka dina soppåsar och soptunna, är chansen flugor har hittat en väg in skräp att festa på ruttnande mat och skräp. Att bli av med vita maskar är en snabb och enkel process med hjälp av rengöringsmedel leveranser.

Vilka är de vita maskar?

De små vita maskar kryper genom din soptunna sannolikt fluglarver, mer känd som fluglarver. Flugor som doften av ruttnande sopor och de kommer att krypa genom någon spricka eller utrymme i soporna kan för att hitta källan till mat. Väl inne, flugor äta sopor och lägga ägg, som senare kläcks till larver eller maskar. Varje fluga lägger hundratals ägg resulterar i tusentals larver i en kort tid. Larver, en annan typ av vita mask, är större än larver och tenderar att livnära sig på ruttnande trä och lämnar snarare än skräp.

Att bli av vita maskar

Med en hel del av varmvatten och lite vätska diskmedel, vita maskar dör snabbt. Ta bort alla soppåsar från soptunnan. Det är bäst att vänta tills papperskorgen dag att rensa ut burkar, som vita maskar lever inuti påsar också. Koka en stor kastrull med vatten och häll försiktigt ångande vatten i soptunnan. Tillsätt vätska diskmedel och skaka i botten av burken. Häll mer varmvatten ner sidorna och över toppen av soporna kan ta bort vita maskar som finns där.

Hålla vita maskar bort

Att laga mat avfall för bortskaffande innan kasta i soptunnan är det bästa sättet att förhindra vita maskar. Placera matavfallet i en mindre plastpåse och försegla innan kasta bort. Linje botten av dina sopor kan med kartong för att absorbera vätska sipprar från soppåsar. Kompost matavfall när det är möjligt att minska risken för att ruttna mat.

Använd vita maskar för kompost

Vita maskar äta gammal mat och sönderdela papperskorgen. När vita maskar är gör det möjligt att leva och växa inom kompostbehållare, de äter alla typer av livsmedel, inklusive fet mat och mejeriprodukter, ofta kastas ut eftersom de inte anses vara lönsamt för kompostering. Kompost med vita maskar tenderar att lukta mindre och inte kräver svarvning, som de vita maskar vända maten medan man äter. Kallt väder dödar vita maskar, så behövs en ny leverans varje fjäder i områden med en kall vinterklimat.