Gravyr verktyg för lädervaror

Gravyr verktyg för lädervaror


Lädervaror är ett slitstarkt material tillverkat av kohud och andra djurhudar. Dekorera bälten, är jackor och sadlar gjort med gravyr verktyg. Gravyr läder ger plagget eller produkten en identitet och gör att det ser intressant. Carving namn eller motiv på läder material är ett hantverk som görs av skickliga konstnärer.

branding Verktyg

Branding verktyg är en form av läder gravyr verktyg som värms och stämpla på en läderprodukten. Varumärkena formas till olika utföranden, såsom blommor, träd, landsbygd och andra konstnärliga skulpturer. Varumärket placeras i en het eld för att värma slutet av verktyget, då stämplar huggen design på lädret, brännande designen i huden, vilket skapar en permanent gravyr av designen. Tänk på brännjärn och hur cowboys eller ranchägare märka sina stutar och kor. Samma filosofi sker med dessa läder gravyr verktyg.

klubbor

Hamra design i läder med en klubba är en annan grundläggande gravyr verktyg. Klubban liknar en hammare. En gummihuvud placeras på ett handtag i stället för en järn- och stålhuvud som används för vanliga bygghammare. En stans eller stämpel med specifika mönster vidrör läder produkt och klubba användes för att hamra att design permanent i lädret. Placering lädret på en hård yta gör att klubba att buckla design i läder, vilket gör designen på stämpeln sjunka i huden. Mallets finns i olika former, storlekar och vikt för gravyr läder.

fräsar

Kapning av läder i olika former sker med läder fräsar. En vridbar kniv är en vanlig gravyr verktyg som används för att utföra denna uppgift. En läder kniv med en rundad blad tillverkat av rostfritt stål är huvudskärverktyget som används av hantverkare. En trähandtag ger den skarpa kanten av kniven för att driva igenom lädret. Gunga handtaget fram och tillbaka gör ett rakt snitt i koskinn. Svängbara knivar liknar stansar; den skarpa kanten på vrid kniven vilar på lädret och en klubba slår kniven genom den önskade snittet.

laser~~POS=TRUNC

Främjande av teknik har gjort det möjligt läder gravyr verktyg som ska styras av datorer och lasrar. En logotyp eller anpassad design beskrivs på en datorskärm och överföres på lädret produkten genom ett lasersystem. Lasern bränner designen i lädret. Alla digital design som är gjord med ett datorsystem kan använda en laser för att placera den bilden på kohud eller lädervaror.

Avfasning Verktyg

Ett koniskt är en typ av läder gravyr verktyg som används för att forma olika utföranden. Olika texturer och former utgör vidsträckta avfasning verktyg. Verktyget är formad som en kil på änden och en klubba hamrar den avfasande verktyget i lädret, vilket gör en 3D figur. Den spetsiga änden av kilen kallas tån, medan den rundade änden hänvisas till som hälen.