Hur man kan öka åkkomforten på min bil

Hur man kan öka åkkomforten på min bil


Åkkomforten i bilen beror på en kombination av saker i bilens fjädringssystem. Den mest uppenbara av dessa är tillståndet och typ av stötdämpare som används, men däckstorlek och form, fjäderstyvhet och krängningsstyvhet påverkar också hur bilen hanterar gupp, svängar och dips. I allmänhet, för att ändra en bils suspension öka dess prestanda och hanteringsegenskaper minskar åkkomforten, och vice versa. Nyckeln är att hitta en kompromiss som uppfyller dina behov för både komfort och hantering.

Instruktioner

1 Byt bilens stötdämpare med nya gas stötdämpare. Chocker kan slitas ut med tiden, vilket leder till en grov åktur. Gas chocker är mer förlåtande än hydrauliska stötar över gupp och gropar.

2 Välj nya däck med en högre sidovägg än din nuvarande däck. Lågprofildäck (med en kort sidovägg) inte böja mycket väl när de träffar ett gupp, som överför chock för resten av upphängningssystemet.

3 Byt ut fjädrarna i din fjädring med mjukare fjädrar. Om hanteringen runt kurvor är ett bekymmer, väljer progressiva fjädrar, som är mjuka i ljus kompression och stel under tung komprimering. Annars väljer mjuka linjära fjädrar, som har en konsekvent reaktion oavsett kompression.

4 Lägg till en krängningshämmare avsedd för regelbunden användning på väg om din bil inte har en. Undvik stela krängningshämmare utformade för racing, som ökar kurvtagning men minskar åkkomforten. En krängningshämmare kommer att minska fordons gungning runt hörn.