Hur man rengör Inuti ett motorblock

Hur man rengör Inuti ett motorblock


Om bilens motor har samlat smuts, slam och fett under åren, kan du behöva rengöra insidan av motorblocket. Utan ordentlig rengöring kan denna ackumulering skada kamaxel lager, vev axellager och lyftare. Det kan också blockera olje gallerier, begränsa olje tillgång till vitala delar av din motor. Rengöring av insidan av ett motorblock är ett svårt arbete som måste utföras med motorn ut ur bilen och monteras på en motorstativet. Efter rengöring och installera motorn i bilen, kommer du att märka en förbättring i motorns prestanda.

Instruktioner

1 Montera motorn till en motorstativ och anslut ström bricka eller trädgårdsslang till en varmvattenkälla.

2 Spraya motorblocket ner med motorn avfettningsmedel gör det möjligt att dra in den tid som utsetts på produktetiketten.

3 Lossa bebyggda smuts och grime på motorblocket med en styv borste. Spray bromsdelar renare i olje kök, frysa plug hål, lyftare borrningar och cylinderborrningar att lossa den ackumulerade fett.

4 Scrub motorblocket med hård borste, tvätt tvål och varmt vatten och samtidigt bibehålla en konstant flöde av vatten över motorn för att förhindra rost. Använd mjuka trasor för att rengöra cylinderloppen och mindre borstar för att rensa ut lyftan hålen och oljegallerier.

5 Skölj alla tvål från motorblocket och omedelbart päls alla inre och yttre ytorna av motorblocket med en smörjoljespray för att förhindra rost processen. Spraya insidan av blocket, cylinderborrningar, lyftare hål, olje gallerier, med tidskrifter och sadlar.

6 Torka insidan och utsidan av blocket genom att spraya med luftkompressorn. Lägg till ett skikt av smörjoljespray.

7 Applicera automatisk växellåda vätska till pappershanddukar och torka cylinderhålen för att rengöra dem. Upprepa tills all smuts och sot avlägsnas. Coat cylinderhålen med ren motorolja och täcka motorblocket med en plastpåse tills du är redo för färg och montering.